Gemeente Deventer

Week 51, 21 december 2005

Veel enthousiasme, te weinig tijd
WIE WORDT GELDHELD VAN DEVENTER?

Tot groot genoegen van het Budget Adviesbureau van de gemeente Deventer, doen maar liefst 21 basisscholen mee aan het project De Geldheld. Door middel van het project worden kinderen via een lesbrief geleerd met geld om te gaan. In de maand november van dit jaar is bij alle scholen geïnformeerd naar de voortgang. Vele scholen waren enthousiast en spanden hun krachten in om de lesbrief zo goed mogelijk uit te voeren. Echter één ding werd wel duidelijk, namelijk dat de inlevertermijn, eind december 2005, bij bijna de helft van de scholen niet gehaald kon worden. De wil is er wel, maar de tijd is te krap om er ook een goede invulling aan te kunnen geven.

De gemeente wil iedereen graag de gelegenheid geven toch deel te nemen aan dit project, dat midden in de werkelijkheid staat, te volbrengen en liefst ook nog dat de scholen meedoen aan de wedstrijd: âWie wordt de Geldheld van Deventerâ.

Inzendingsperiode verlengd
De nieuwe sluitingstijd voor het inleveren van de evaluatieformulieren en de deelname aan de wedstrijd is nu gepland op vrijdag 17 maart. De prijsuitreiking is op woensdag 5 april in het Stadhuis, Grote Kerkhof 4 om 14 uur.

Jammer, jammer, jammer
De deelnemende scholen zijn er blij mee alleen E. Brugman, onderwijzeres op de OBS De Dorpsschool in Bathmen is teleurgesteld dat er uitstel is. Zij en haar klas hebben de opdrachten uitgevoerd en zagen zich al helemaal de eerste Geldheld van Deventer en mogelijk van Overijssel worden. Teleurgesteld maar zeker niet bevreesd voor de eindstrijd.

Niets lijkt zo moeilijk te zijn als budgetteren, inzicht hebben van wat alles kost en toch ook, niet gering, de winnaar te worden met als beloning nuttig te besteden prijzen.

De gemeente wil met dit project een bijdrage leveren aan het leren omgaan met geld door kinderen. Uit meerdere onderzoeken door het NIBUD blijkt steeds weer dat jongeren niet in staat zijn op een goede manier met hun geld om te gaan. Het bewust leren omgaan met geld moet daarom al vroeg worden aangeleerd.

Publicatiedatum: 21-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 21 december 2005