Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 14 december 2005

Informatiebijeenkomst A-theater Molenwater

Op woensdag 21 december a.s. is er een informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek naar een A-theater aan het Molenwater. De bijeenkomst vindt plaats in het oude stadhuis aan de Markt en begint om 20.00 uur.

De gemeenteraad heeft op 5 september jl. het besluit genomen om af te zien van het bouwen van een A-theater aan de Zuidsingel. De nieuwe coalitie heeft de locatie van de huidige schouwburg aangewezen als onderzoekslocatie voor het nieuw te bouwen theater.

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt het onderzoeksproces toegelicht, wordt getoond wat een A-theater inhoud, wordt een visie op de stedenbouwkundige situatie gegeven en vindt er discussie plaats over de ervaringen met de huidige schouwburg en de randvoorwaarden voor een A-theater op deze locatie.

Aanwezigen kunnen zich die avond opgeven voor een klankbordgroep. Deze klankbordgroep komt de komende maanden nog niet bij elkaar. Als de gemeenteraad in februari het besluit neemt om aan het Molenwater een A-theater te bouwen, zal de klankbordgroep bij elkaar komen om mee te praten over de verdere uitwerking van het plan.

De planning is dat de uitkomsten van het onderzoek op 8 februari in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken gepresenteerd worden. Voor die tijd zal er nog een informatiebijeenkomst zijn waarin de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd worden. Op 20 februari neemt de gemeenteraad een besluit.


Noot voor de redactie;