Gemeente Son en Breugel


Vuurwerkproject

De buurtbrigadiers bezoeken in de week van 21 december alle groepen 8 van de basisscholen in Son en Breugel met het vuurwerkproject In het project wordt de leerlingen geleerd om op verantwoorde wijze met vuurwerk om te gaan.
Er wordt uitleg gegeven over de gevaren van het vuurwerk en het optreden van de politie. Bij het constateren van overtredingen, zoals vroegtijdig afsteken van vuurwerk of baldadig gedrag, volgt een HALT-afdoening (een alternatieve straf). De politie besteedt in december weer extra aandacht aan illegaal en gevaarlijk vuurwerk. Er zijn in de regio al honderden kilo's gevaarlijk vuurwerk in beslag genomen en mogelijk ligt in woningen en schuurtjes nog illegaal vuurwerk. Door de vaak amateuristische opslag kunnen levensgevaarlijke situaties voor bewoners en hun buren ontstaan. De politie doet een oproep aan mensen die weten waar vuurwerk is opgeslagen om dit te melden. Zij kunnen bellen met 0900 - 8844.
PREVENTIETIP:
Wist U dat U dit soort zaken ook anoniem kunt melden? Dat kan via het landelijke nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. VOORKOMEN VAN MISDRIJVEN : EEN ZAAK VAN DE POLITIE EN U.