Gemeente Ten Boer

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 21 december 2005 Datum: 21-12-2005

Carbidvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat vergunning is verleend aan:

Stichting Jeugdwerk Ten Boer voor carbidschieten op 31 december 2005 van 14.30 uur tot 17.00 uur, naast het clubgebouw aan de Sportlaan 2 te Ten Boer.
Degene van wie een belang bij dit besluit rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen.
Voor meer informatie over dit besluit en over de wijze van indiening en behandeling van een bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis
In verband met de aanstaande kerstdagen en de jaarwisseling is het gemeentehuis gesloten op:
Dinsdag 27 en vrijdag 30 december. Ook telefonisch zijn wij dan niet bereikbaar.
Deze beide dagen kunt u tussen 9 en 10 uur alleen in het gemeentehuis terecht voor aangiften van geboorten en overlijden. Op 28 en 29 december zijn wij normaal geopend. Houdt u wel rekening met een beperkte bezetting.
Op 2 januari zijn wij iets later geopend dan normaal, nl. vanaf 9.30 uur.

Voor spoedgevallen in de openbare ruimte, zoals een verstopt riool of een gat in het wegdek, kunt u onze calamiteitennummer bellen: 06 5324 4913.

Wijziging aanvraag invalidenparkeerkaart
Met ingang van 1 januari 2006 dient een aanvraag voor een invalidenparkeerkaart te worden gedaan bij de afdeling Sociale Zaken, sectie Wet voorzieningen gehandicapten.
Voordien moest u deze parkeerkaart aanvragen bij de afdeling Burgerzaken en was er een eigen bijdrage voor een medische keuring aan verbonden.
Met ingang van 1 januari 2006 worden deze kosten vergoed in het kader van de Wvg en wordt er dus geen eigen bijdrage meer gevraagd.

Inleveren kerstbomen in Ten Boer
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 december kunnen inwoners van de gemeente Ten Boer hun kerstboom inleveren bij de gemeente. Per ingeleverde boom betaalt de gemeente 1,00.
Doelstelling van deze actie is, om de omvang van de brandstapels te beperken. Verwacht wordt dat straat-, buurt- of dorpsverenigingen actief bomen gaan inzamelen om de kas te spekken. Ook jongeren, die nu vaak druk zijn met het aanleggen van de brandstapel kunnen bomen verzamelen en inleveren. Op deze manier kan een aardige zakcent worden verdiend.
De bomen kunnen op 30 en 31 december, tussen 10.00 en 16.00 uur, worden ingeleverd bij de werkplaatsen van Openbare Werken aan de Boltweg in Ten Boer. Alleen bomen zonder kluit kunnen worden geaccepteerd.
De kluit kan thuis worden afgezaagd en in de grijze container worden gegooid.
Wordt toch een boom met kluit gebracht, dan moet de kluit bij de werkplaatsen worden afgezaagd, voordat de boom mag worden ingeleverd. De bomen worden dit jaar ingenomen door leden van de muziekvereniging Volharding. De vereniging krijgt hiervoor een vergoeding. Andere verenigingen die in de toekomst bij de inzameling betrokken willen worden kunnen zich melden bij de gemeente.

Algemene Plaatselijke Verordening
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken om een vergunning binnengekomen zijn:


* Van café Quatre Bras te Ten Boer voor het organiseren van een aantal avonden met live-muziek in het café op de volgende data: 25 februari, 29 april, 27 mei, 25 augustus, 26 augustus, 30 september, 28 oktober, 4 november, 25 december, 31 december 2006 en 1 januari 2007.

Een ieder die meent door deze aanvraag in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan tot uiterlijk woensdag 18 januari 2006 zijn/haar zienswijze hieromtrent aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Regiotaxi - Maximaal 900 zones per jaar
Met ingang van 1 januari 2006 is het maximaal aantal te reizen zones 900 per persoon per jaar. Dit geldt voor alle gebruikers van de Regiotaxi met een Wvg-vervoerspas. Dit aantal zones moet ruim voldoende zijn voor het onderhouden van contacten met vrienden/familie en bezoek club/vereniging.
Alle gebruikers van de Regiotaxi zullen binnenkort hierover een brief van de gemeente ontvangen.