Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn lanceert Virtuele Kanaalzone

Kanaalzone Noord in 3D Vliegen in 3D landelijk uniek

Met het starten van de nieuwe website over de Kanaalzone lanceert de gemeente Apeldoorn een nieuw communicatiemiddel. Voortaan kunnen bezoekers van de gemeentelijke website de plannen voor de Kanaalzone ook driedimensionaal (3D) vanuit de lucht bekijken. Dit 3D vliegen is een uniek en biedt nieuwe communicatiemogelijkheden.

U kunt voortaan zelf een kijkje nemen in de toekomstige Kanaalzone. Vanuit een luchtballon ziet u de stad liggen, met daarin de Kanaalzone duidelijk herkenbaar aangegeven. U ziet in grote lijnen wat de plannen voor dit gebied zijn. Zo luidt de introductietekst. De Virtuele Kanaalzone is te vinden via de startpagina van de gemeente www.apeldoorn.nl of direct via www.apeldoorn.nl/kanaalzone. Bezoekers van de website moeten wel beschikken over een pc met een adsl of kabel verbinding, en de toepassing werkt alleen onder Internet Explorer.

De keuze voor de Kanaalzone als virtueel project is bewust. Dit omvangrijke gebied ondergaat de komende twintig jaar een ware metamorfose. De herstructurering zal veel effecten hebben op het aanzien van Apeldoorn. Door het introduceren van de virtuele Kanaalzone heeft de gemeente een nieuw communicatiemiddel waarmee plannen nog beter inzichtelijk worden.

Groeimodel
De Virtuele Kanaalzone is een groeimodel. Dat betekent dat er regelmatig allerlei vernieuwingen en uitbreidingen komen. Zo kunnen bezoekers in de nabije toekomst afdalen naar de begane grond en als het ware door de Kanaalzone wandelen. Op basis van de ervaringen met de Virtuele Kanaalzone bekijkt de gemeente of en zo ja welke andere projecten 3D worden gepresenteerd.

Kanaalzone
Het project Kanaalzone is een omvangrijk herstructureringsproject van maar liefst 10 kilometer lang en ruim 100 hectare groot, dwars door Apeldoorn. Het is de bedoeling dat het kanaal weer haar markante plek in de stad terug krijgt. Een plek waar volop ruimte is voor wonen, werken en recreëren, met respect voor de cultuurhistorische waarden en de natuurwaarden van het gebied.

Voor het laatst bijgewerkt op: 21-dec-2005 03:48