Gemeente Breda

Gemeente investeert 469.110 in bestaande welzijns- en sportgebouwen

De gemeente Breda stelt volgend jaar 469.110 beschikbaar voor het aanpassen van 29 openbare sport- en welzijnsaccommodaties in Breda.

Die aanpassingen zijn nodig om de accommodaties beter geschikt te maken voor divers gebruik. Verder worden de gebouwen aangepast omdat ze moeten voldoen aan de hogere eisen van wet- en regelgeving. Ook verbetert de gemeente de toegankelijkheid van de gebouwen.

Dit staat in het bestedingsplan 2005 voor de instandhouding van de maatschappelijke voorzieningen, dat het college van burgemeester en wethouders deze week heeft vastgesteld. Het bedrag wordt in de loop van 2006 besteed.

Divers gebruik

Het grootste deel van het budget, ruim 265.000, besteedt de gemeente aan het doorvoeren van aanpassingen zodat de gebouwen beter geschikt worden voor divers gebruik. Zo wordt buurthuis Toma ingrijpend gewijzigd door het verbeteren van de ontmoetingsruimte met bar- en keukengedeelte en krijgt het gemeenschapshuis De Beemdentil onder meer een vouwwand om de grote zaal bruikbaarder te maken. Voor het buurthuis De Scheldestraat is een bedrag van ruim 53.000 uitgetrokken om de veiligheid in en rond het gebouw te verbeteren.

Ook de strengere wet- en regelgeving vraagt aanpassingen van verschillende gebouwen. Daarbij gaat het onder andere om brandveiligheid, het waterleidingnet en ARBO-voorschriften. Voor die aanpassingen is 110.663 beschikbaar.

Toegankelijkheid

Verder wil het college dat accommodaties beter bruikbaar en bereikbaar zijn voor mensen met een beperking. Voor dit doel wordt een bedrag van 66.478 uitgetrokken. Zo komen er bijvoorbeeld in het centrum voor ouderen De Zilverberk automatische deurdrangers.

Breda, 21 december 2005