AutoRai

Chevrolet T2X concept car beleeft Europese première op Salon van Brussel

(12/21/2005)
Tijdens het aanstaande Salon van Brussel (10 - 22 januari 2006) maakt de Chevrolet T2X concept car voor het eerst zijn opwachting in Europa. De Chevrolet T2X, die in Brussel te bewonderen is in Paleis 9, geeft blijk van de toekomstige designrichting van GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo), het moederbedrijf van Chevrolet Europe. De T2X combineert de kenmerken van een compacte Sports Utility Vehicle met het aantrekkelijke design van een sportcoupé.
Eerder dit jaar werd de T2X concept car tijdens de Seoel Motor Show in Korea voor het eerst aan de wereld getoond. âDit opvallende ontwerp verwoordt onze bedrijfsfilosofie âDriving Innovationâ,â verklaart Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland, âTevens geeft het geeft blijk van de capaciteiten van ons designteam. De T2X biedt een enorm potentieel en het is niet ondenkbeeldig dat een zeer nauw aan de T2X gerelateerde auto in de nabije toekomst in productie zal gaan.â

De T2X is gebaseerd op het platform van de Chevrolet S3X showauto die op zijn beurt als basis dient voor de nieuwe Chevrolet Captiva. De T2X heeft een gedurfd en gespierd front met prismavormige koplampen. Het strakke maar sierlijke uiterlijk wordt gekenmerkt door een dynamisch lijn aan de zijkant die naar achteren toe omhoog oploopt. Dankzij een wielbasis van 2.707 mm, sportief uitgebouwde wielkasten vóór en 20 inch wielen die buiten de carrosserie van de concept car uitsteken, ziet de T2X er zeer atletisch uit. Het uiterlijke ontwerp wordt afgerond door een verwijderbaar glazen dakpaneel.

In het interieur van de Chevrolet T2X is een mix van blauwe stoffen en oranje accenten te vinden die zorgt voor een moderne en strakke uitstraling, geheel in harmonie met het stijlvolle exterieur. De kwaliteit en detaillering van de concept car geven opnieuw blijk van de uitstekende reputatie die de onderneming op dat gebied geniet.

Marktintroductie Aveo
Het Salon van Brussel markeert voor Chevrolet tevens de Benelux-primeur van de nieuwe Chevrolet Aveo. Het belangrijkste kenmerk van de compacte maar ruime sedan, die in 120 landen op de markt zal verschijnen, is zijn geheel nieuwe en ondubbelzinnige ontwerp. Naast de bewezen technologie is met name de hoeveelheid interieurruimte opmerkelijk voor een auto uit de compacte klasse. Dit vierdeurs model (lengte x breedte x hoogte: 4.310 x 1.710 x 1.495 mm) met zijn ruime kofferbak is daardoor een ideale auto voor jonge gezinnen. Begin februari staat de nieuwe Aveo in Nederland bij de Chevrolet-dealers.

Succesvol WTCC-debuut
Naast de T2X concept car, de nieuwe Aveo en de overige modellen uit de Chevrolet productreeks maakt ook de razendsnelle Nubira WTCC toerwagen in Brussel zijn opwachting. Chevrolet maakte in 2005 haar debuut in het prestigieuze World Touring Car Championship met een geheel nieuw ontwikkelde Chevrolet Nubira WTCC-auto. Wat door Chevrolet zelf als een leerjaar werd gezien, eindigde uiteindelijk verrassend met een podiumplaats voor Alain Menu tijdens de slotrace in Macau.

Het resultaat tijdens de laatste race vormde een belangrijke opsteker voor het team van Chevrolet Racing. âDe podiumfinish van Alain in Macau betekende een grote beloning voor ons werk en een bewijs dat men volgend jaar rekening met ons dient te houden,â aldus Eric Nève, Motorsport Manager van Chevrolet Europe. âWe zijn er met ons allen van overtuigd dat we met Chevrolet in 2006 zeker overwinningen gaan behalen. Gedurende de winter zullen we dan ook hard werken om dat ultieme doel te realiseren.â