Gemeente Haarlemmermeer

Raadhuisplein 1 2132 TZ Hoofddorp T: 023 567 65 43 F: 023 563 95 50 info@haarlemmermeer.nl

Home / Actueel / Persberichten / Opening winterpark

Opening winterpark

16 december 2005

Op 21 december is de feestelijke opening van het Winterpark

Woensdag 21 december vindt de feestelijke opening van het Winterpark in Nieuw-Vennep plaats. Wethouder Rob van der Riet (VINEX) neemt namens de bewoners van Getsewoud de sleutel in ontvangst. Om 19.00 start het programma met een kinderactiviteit in het Herfstpark onder leiding van Hakim (Sesamstraat). Daarna gaan de kinderen in optocht naar het Winterpark. Om 19.30 uur start een show die ongeveer een uur zal duren. De voorstelling is gevarieerd en bestaat uit een aantal bruisende onderdelen. Het programma wordt afgesloten met een wervelende lasershow. Hiermee is de laatste van de vier themaparken geopend.

Het Vivaldipark en de jaargetijdenparken

Het Vivaldipark en de vier jaargetijdenparken worden als een samenhangend onderdeel van de wijk Getsewoud beschouwd. Het Vivaldipark kent twee heel verschillende zijden, aan de ene kant de stenige stadse kant met een strakke stedenbouwkundige begrenzing, aan de andere kant het bolwerkachtige groene gedeelte. Aan de Noordwestzijde zijn de themaparken gesitueerd. Ze liggen niet direct aan de waterpartij, maar juist enigszins verscholen op afstand ervan. Ze zijn de verrassing in het parkgebied. Aansluitend hierop liggen in de parkrand vrijstaande woningen. Ontwerp van het park is in handen van Jan van der Grift van Buro Plano in Gouda.

Dit openingsfeest is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Haarlemmermeer, 150 Jaar Toekomst en de wijkraden Getsewoud Noord en Zuid.