Ingezonden persbericht


Secretarie
Communicatiebureau/Bestuur
persbericht

|                                  
Slotdebat Lunetten Ouderenproof

Het afgelopen jaar hebben zo'n veertig oudere wijkbewoners (55+) uit Lunetten met elkaar nagedacht over de vraag hoe ouderen nu en in de toekomst op een prettige, gezonde en veilige manier kunnen blijven wonen in de wijk. Zij deden dit in het project "Lunetten Ouderenproof". Het project wordt op 21 december a.s. afgerond met een groot slotdebat vanaf 19.30 uur in Aristo zalencentrum (vlakbij station Lunetten). Tijdens het debat worden de resultaten voorgelegd aan een panel en aangeboden aan (wijk)wethouder Hans Spekman. U bent van harte welkom bij het slotdebat van Lunetten Ouderenproof.

Thema's
Twee groepen ouderen bogen zich over de thema's Wonen&Woonomgeving en Zorg&Welzijn. Zij vroegen de wijkbewoners om hun mening via een enquête en interviews. Enkele uitkomsten van de themagroepen:

"Lunetten heeft te weinig geschikte woningen voor ouderen, die zorg nodig hebben" "Er zijn veel voorzieningen voor zorg en welzijn, maar het aanbod bereikt de oudere bewoners onvoldoende". "Er moet meer aandacht komen voor de verkeersveiligheid en het onderhoud van fiets- en voetpaden.

Het panel, dat tijdens het slotdebat de resultaten krijgt voorgelegd, bestaat uit: (wijk)wethouder dhr. H. Spekman, dhr. R. Onverzaagt (directeur Mitros Wonen), dhr. H. van Kruysdijk (Bewonersoverleg Lunetten), mw. M. Bäckes Kapteijn (Aveant), dhr. K. Battenberg (COSBO), dhr.J. Berkers (Portes) en dhr. V. Verhoeven (Portaal). Ook de zaal wordt actief betrokken bij de paneldiscussie. Tevens zullen de voorzitters van beide themagroepen hun aanbevelingen aanbieden aan de heer Spekman.

De resultaten van Ouderenproof Lunetten zijn van groot belang voor de beleidsmakers van de gemeente, de woningcorporaties, de welzijns- en zorginstellingen die in Lunetten actief zijn. Het project is een gezamenlijk initiatief van ouderenorganisatie COSBO stad Utrecht, gemeente Utrecht en provincie Utrecht.


---