Llink


The Corporation


uitzending(en)

wo 21 december 2005 van 23:55 uur tot 00:52 uur op NED3

deze aflevering

Een corporatie begrijpt niets van de waarde van de democratie. Corporaties hebben vaak geprobeerd zich van een democratie te ontdoen, wanneer het de winst in de weg stond. In 1934 , probeerde men, met steun van het zakenleven, een militaire dictatuur in het Witte Huis te installeren. Het plan mislukte dankzij één eerlijke man.

Corporaties zullen ook altijd misbruik maken van het ontbreken van democratie. De hechte relatie tussen IBM en Nazi Duitsland illustreert dit.

Corporaties worden steeds meer uitgedaagd. The charter revocation movement nam het op tegen oliemultinational Unocal, sweatshop-activisten bewerkstelligden verandering in de werkomstandigheden, seed-activisten versloegen corporatieve patenten; Bolivianen versloegen de Bechtel corporatie in hun poging om het watersysteem te privatiseren.

Zullen de mensen de macht over de corporaties heroveren?

Uitzending gemist?
LLiNK heeft - afgezien van de uitzending op televisie - geen rechten op de verdere verspreiding van de documentaire. Nabestellen of online bekijken is dus helaas niet mogelijk. Hiervoor kunt u terecht bij de distibiteur RDF.