Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 december 2005

Gymlokaal Beethovensingel 'omgeturnd' tot moderne sportaccommodatie

Het gymlokaal aan de Beethovensingel, een aantal jaar geleden geheel verwoest door brand, is herbouwd. De gemeente Alkmaar heeft de verbouwing aangegrepen om de locatie 'om te turnen' tot een moderne sportaccommodatie die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Op woensdag 21 december heropent wethouder Sport Hans Meijer het gymlokaal.

Bij de herbouw van het gymlokaal had de gemeente twee belangrijke vereisten: de zaal moest multifunctioneel zijn en er moest ingespeeld worden op de wensen vanuit de turnsport. Deze vereisten leidden tot een aantal extra's bij het oude ontwerp, die het gymlokaal tot een moderne accommodatie maken:


- Er is een tweede berging voor gymmaterialen;
- Er is een verblijfsruimte (voor bijvoorbeeld ouders of overleg tussen trainers) met zicht op de gymvloer;
- De zaal is bijna 3 meter langer;

- Er zijn geluidsdempende maatregelen getroffen;
- Er is een moderne gym- en turninrichting (alle toestellen voldoen aan de arbo-normen en leerdoelen van turn- en schoolsport).

Turnvereniging De Halter/Jong Holland, Horizon CIOS en Willem Blaeu maken gebruik van het gymlokaal aan de Beethovensingel.

Multifunctioneel
De gemeente streeft ernaar ieder gymlokaal zo multifunctioneel mogelijk te maken, zodat verschillende doelgroepen er terecht kunnen. Een sportaccommodatie moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor een school, maar ook de juiste inrichting en toestellen hebben voor een turnvereniging. Voldoet een gymlokaal aan deze multifunctionaliteit, dan is een goede bezettingsgraad en ook kwaliteit van de accommodatie gegarandeerd.

Op woensdag 21 december is tijdens een besloten bijeenkomst de officiële heropening van het gymlokaal door wethouder Meijer. Turnvereniging De Halter/Jong Holland geeft een demonstratie.

Noot voor de pers,