Gemeente Leiden

Uitreiking 'Leiden Ruimt op!-prijs' voor beste schoonmaakplan

De 'Leiden Ruimt Op!-prijs' 2005 is gewonnen door de winkeliersvereniging Beatrixstraat. De aanvraag, die was ingediend bij het Fonds Wijkinitiatieven, werd verkozen tot beste schoonmaakplan (beheerplan). De prijs, een cheque ter waarde van E 250,- wordt woensdag 21 december a.s. om 15.30 uur uitgereikt door wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer).

Het Schoonmaakplan (beheerplan) betrof een schoonmaakactie in de straat en het plaatsen van diverse plantenbakken. Ook hebben de winkeliers een braderie georganiseerd en werken ze aan verlichting in de straat. Het plan wordt bekroond met de 'Leiden Ruimt op!-prijs' omdat de winkeliers zich verenigd hebben in de winkeliersvereniging Beatrixstraat en zodoende gezocht hebben naar een blijvende oplossing. Samen met buurtbewoners en betrokken organisaties
-waaronder woningcorporatie Sleutels van Zijl en Vliet en Ons Doel, de wijkpolitie en Wijkbeheer- wordt deze middag, na de prijsuitreiking, het glas geheven op de winnaar.

Programma van de middag
Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen kerststukjes maken en deelt de bewonerscommissie snoepgoed uit. Rond 15.15 uur zal een orgelman gezellige kerstdeuntjes laten horen. Kinderen kunnen geschminkt worden door Schminkteam Feestbeest. De handen kunnen gewarmd worden aan een glas warme chocolademelk of glühwein en ook de kerstman komt een kijkje nemen. Om 15.30 uur reikt wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) de 'Leiden Ruimt op!-prijs' uit aan de heer Maarten Klootwijk, voorzitter van de winkeliersvereniging Beatrixstraat. Iedereen is van harte welkom op woensdag 21 december in de Beatrixstraat!

Fonds Wijkinitiatieven
Het Fonds Wijkinitiatieven is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen die actief willen meedenken en meewerken aan een schoner en mooier Leiden. Jaarlijks is er budget beschikbaar voor acties om de buurt groener te maken, om speeltoestellen en speelplekken op te knappen en voor schoonmaakacties. Het beste plan voor een schone buurt wordt bovendien bekroond met de 'Leiden Ruimt Op!-prijs'.

Uitnodiging voor de pers: u bent van harte welkom bij de uitreiking van de 'Leiden Ruimt Op!-prijs'. Datum: woensdag 21 december
Tijdstip van uitreiking: 15.30 uur
Locatie: Beatrixstraat
Nadere informatie: Arianne Kuyt, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 77 64.


---- --