Fortis Bank

1e1503.jpg

Published: 07:30 21.12.2005 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Investments verhoogt participatie in Chinese Joint Venture Fortis Haitong

Fortis Haitong Investment Management Co., Ltd. kondigt aan dat ze de goedkeuring kreeg van de CSRC om het maatschappelijk kapitaal van RMB 100 miljoen (EUR 10,4 miljoen) tot RMB 150 miljoen (EUR 15,6 miljoen) te verhogen. Haitong Securities en Fortis Investments zullen hiermee hun aandeel respectievelijk verhogen tot RMB 76,5 miljoen (EUR 7,97 miljoen) en de tegenwaarde van RMB 73,5 miljoen (EUR 7,66 miljoen) in een buitenlands devies. Als gevolg hiervan zullen de partijen voortaan respectievelijk 51% en 49% van het maatschappelijk kapitaal van het bedrijf in bezit hebben (tegenover 67% en 33% voorheen).

De CEO van Fortis Haitong, Tian Rencan, zei hierover : 'De kapitaalinjectie en de aanpassing van het aandeelhoudersschap vormen een sterke basis om de leiderspositie van het bedrijf in de Fund Management sector in China nog te verstevigen.'

Stewart Edgar, Managing Director van Fortis Investments voegde daaraan toe : 'De verhoging van het maatschappelijk kapitaal en de herschikking van het aandeelhoudersschap geven een perfecte illustratie van de verbintenis van Fortis Investments ten opzichte van Fortis Haitong en haar partnership met Haitong Securities'.

Wang Kai Guo, voorzitter van Haitong Securities, heeft deze verrichting eveneens positief onthaald : 'Deze operatie toont nog maar eens duidelijk de succesvolle samenwerking tussen Haitong Securities en Fortis Investments in Fortis Haitong'.

Historisch overzicht

Fortis Haitong Investment Management Co., Ltd. was één van de eerste joint-ventures tussen een Chinees bedrijf en een buitenlandse partner op het gebied van asset management die de goedkeuring heeft gekregen van de Chinese autoriteiten. De vennootschap werd in april 2003 opgericht na drie intense jaren van voorbereiding door haar aandeelhouders. De lokale aandeelhouder binnen de vennootschap is Haitong Securities Co., Ltd en haar buitenlandse tegenhanger is Fortis Investments.

Op 22 augustus 2003 is Fortis Haitong officieel met haar asset management activiteiten gestart met de succesvolle lancering van haar eerste beleggingsfonds "Best Selection Fund". Op dit moment beheert Fortis Haitong vier « open-end » fondsen : Fortis Haitong Best Selection Fund, Fortis Haitong Income Fund, Fortis Haitong Money Market Fund en Fortis Haitong Equity Fund. Bovendien werd de vennootschap aangeduid als investment advisor voor de QFII-activiteiten van Fortis Bank in China die op 17 december 2004 werden aangevat en die op dit ogenblik een totaal bedrag van USD 400 miljoen (EUR 336 miljoen) vertegenwoordigen. In het jaar 2005 - het derde opeenvolgende groeijaar voor Fortis Haitong - werden belangrijke successen geboekt. De vennootschap heeft in 2005 twee « open-end » fondsen gelanceerd, en eind november was de totale AUM RMB 14,9 miljard (EUR 1,55 miljard). In augustus was de vennootschap één van de eerste die een beheerslicentie verkreeg in de sector van de pensioenfondsen (jaarlijkse stortingen door bedrijven). In november verkreeg Fortis een tweede quota van USD 300 miljoen (EUR 252 miljoen) in het kader van de QFII-licentie (zie totale quota van USD 400 miljoen hierboven vermeld)

Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële site van de vennootschap : http://ww.hftfund.com/hftweb

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (30/11/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20

PDF versie van het persbericht