Gemeente Dordrecht


Persbericht

Parkeergarage, winkels en woningen nog niet, maar:

Start uitvoering Achterom West

De bestaande winkelstrip wordt naar voren toe uitgebouwd met circa vijf meter over twee, respectievelijk drie bouwlagen. In de kelder van het gebouwencomplex wordt een grote openbare fietsenstalling aangelegd. Een deel van het openbare gebied aan het Achterom, nabij de entree van InHolland wordt aangepast. Dat heeft het college besloten op voorwaarde dat de gemeenteraad de benodigde kredieten beschikbaar stelt.

Fietsenstalling
In de kelder van het school- en kantoorcomplex komt een grote fietsenstalling voor ca. 1.000 fietsen. Binnenkort wordt een herinrichtingsplan voor de kelderruimte gemaakt. De gemeente neemt zelf de realisatie van de stalling ter hand.

Onderhandelingen
Onlangs zijn de onderhandelingen met projectontwikkelaar A.B. van Pelt afgerond. Voor het werk aan het Achterom koopt de gemeente appartementsrecht aan. Aan Van Pelt Projectontwikkeling wordt bouwgrond verkocht aan de westzijde van het Achterom.

Aan de raad wordt voorgesteld een krediet van 3,3 miljoen beschikbaar te stellen voor de fietsenkelder en een krediet van 775.000 voor de investeringen in het school- annex kantoorgebouw.

Dordrecht, 20 december 2005

Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

telefoon (078) 639 69 03
email FC.Langschmidt@dordrecht.nl

Informatie
N. van Klinken
Projectmanagement
telefoon (078) 639 65 31