Gemeente Dordrecht


In plaats van Station Zuid en Station Amstelwijck

B&W zet in op realisering Station Copernicusweg

Het college van burgemeester en wethouders zet in op realisering van een Station Copernicusweg Dit station vervangt het ontmantelde Station Zuid en komt in de plaats van het geplande Station Amstelwijck.

Inwoners die in de toekomst gebruik willen maken van de Stedenbaan kunnen dan kiezen uit twee stations. De Stedenbaan verbindt Zuid-Holandse gemeenten over het spoor met zesmaal per uur een trein. Het nieuwe Station Copernicusweg kan uitstekend Dordrecht West en Sterrenburg bedienen. Inwoners van 'boven' de Laan der Verenigde Naties blijven gebruik maken van Station Centraal.

Nieuw station, nieuwe kansen
In samenhang met de ontwikkeling van Dordt West en de herprogrammering van bedrijventerrein Amstelwijck biedt het nieuwe station goede kansen voor stedelijke ontwikkelingen in de directe omgeving. Voor automobilisten kan een kleine 'park and ride' voorziening worden aangelegd. Het station ligt op een kruising van stedelijke fietsroutes.

Amstelwijck
In 1995 werd door de gemeente, de Nederlandse Spoorwegen (NS) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS) een contract getekend voor de bouw van Station! Amstelwijck. Door stagnatie op de kantorenmarkt kan tien jaar later worden geconstateerd dat uitvoering ervan onhaalbaar is. Het ministerie ontbindt het contract als nu geen actie wordt genomen en dan resteert voor een groot deel van Dordrecht niet anders dan de twee kale perrons van Station Zuid.

VWS & NSDordrecht heeft aan de minister laten weten af te zien van station Amstelwijck en gevraagd om medewerking te verlenen aan de bouw van

Dordrecht, 20 december 2005

Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

telefoon (078) 639 69 03
email FC.Langschmidt@dordrecht.nl

Informatie
C. Doeser
Stadsontwikkeling
telefoon (078) 639 68 09