Politie Friesland

aanrijdingen

Provincie, 21-12-2005

Molkwerum: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 18-jarige automobiliste uit Koudum reed op dinsdag 20 december omstreeks 07.20 uur over de Stationswei. Zij kwam vanuit de richting Koudum. Op een gegeven moment raakt de auto met de rechterwielen in de berm. Zij corrigeerde en schoot de weg over en schampte daarbij langs een boom en kwam in de berm daarna tot stilstand. Zij was aan het hoofd gewond. Per ambulance is de bestuurster overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Jubbega: eenzijdige aanrijding met letsel
Dinsdag 20 december omstreeks 16.00 uur reed een 79-jarige automobilist uit Gorredijk over de Tjongervallei. Net voor de kruising van deze weg met de Oldeberkoperweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Hierna is hij door een droge greppel gereden en over de kop geslagen en op het dak tot stilstand gekomen. De brandweer heeft de bestuurder uit zijn auto bevrijd. Met vermoedelijk een gebroken neus en ribben is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Kornwerderzand: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 53-jarige automobilist uit Leeuwraden reed op dinsdag 20 december omstreeks 20.40 uur over de Rijksweg A7 op de kop van de afsluitdijk. Bij en splitsing van twee rijbanen is hij tegen een scheidingsbord aangereden en toen in een slip geraakt om vervolgens over de kop te slaan. Op de linkerzijkant kwam de auto tot stilstand. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. In het ziekenhuis is bloed afgenomen, omdat de bestuurder gedronken zou hebben. De uitslag hiervan komt later. Letsel is onbekend gebleven.

Sneek: aanrijding met letsel
Een 61-jarige automobilist uit Schettens reed op dinsdag 20 december omstreeks 22.05 uur over de Schermhemstraat komende uit de richting Lemmerweg. Op de kruising van deze weg met het Kaatsland wilde hij in een draai weer terugrijden in de richting Lemmerweg. Tijdens de draai kwam de auto in botsing met een andere auto bestuurd door een 32-jarige inwoner van Sneek. De 32-jarige raakt gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Heeft mogelijk rugletsel.