Politie Drenthe

Vernieling? Doe gemakkelijk en snel aangifte via internet!

Assen, 21-12-2005 0M Vernieling komt helaas maar al te vaak voor. Bijvoorbeeld een spiegel die van een auto gesloopt wordt, of een vernield bushokje. Als u denkt dat u daar niets tegen kunt doen, vergist u zich. Door aangifte te doen van vernieling vergroot u de kans dat de dader (of daders) gepakt wordt. De politie krijgt namelijk een goed beeld van wat er zich in de buurt afspeelt. Ze kan daar vervolgens op inspelen en bijvoorbeeld meer toezicht houden op bepaalde plekken. Zo maken we Nederland samen veiliger. Aangifte doen kan tegenwoordig gemakkelijk en snel via internet.

Hoe doe ik Internetaangifte?

Om aangifte via internet te doen, gaat u naar www.politie.nl. Het invullen van de aangifte gebeurt aan de hand van zes stappen. Na het invullen van de gegevens kunt u de aangifte versturen. U krijgt dan een ontvangstbericht met een weergave van de aangifte en uitgebreide informatie over de procedure. Ook zit er informatie bij over slachtofferhulp. U kunt de internetaangifte printen en bijvoorbeeld gebruiken voor de verzekering.

Aangifte via internet kan als u niet weet wie de dader is, geen signalement kunt geven én als er geen geweld aan te pas is gekomen. In alle andere gevallen kunt u naar het politiebureau om persoonlijk aangifte te doen. Dat kan trouwens altijd als u dat liever wilt.

In welke gevallen kunt u internetaangifte van vernieling doen?

Vernieling van/aan openbaar vervoermiddel,

Vernieling van/aan openbaar gebouw,

Vernieling van/aan uw auto (zoals personenauto, motorfiets, motorscooter, autobus, vrachtauto, bestelauto en andere voertuigen met een kentekenplaat),

Vernieling van objecten (ook (brom)fietsen, invalidenvoertuigen en andere voertuigen zonder kenteken)

Kijk voor meer informatie op:

www.nederlandveilig.nl