Fortis Bank

d1742f.jpg

Fortis Bank ondersteunt milieuvriendelijker rijden met dubbel voordeel autofinancieringen

Besparing tot twee keer 10 %

Fortis wil de consument helpen om het zuiniger aan te doen. Naast de overheid wil ook Fortis aanzetten tot minder CO2-uitstoot en dus minder broeikasgassen uit personenwagens, door een specifiek aanbod inzake Autofinancieringen.

10 % Actiekorting
Fortis verlaagt tot 30 april 2006 haar tarieven voor financieringen van nieuwe wagens en jonge occasiewagens met 10 %.

10% Ecokorting
Voor energiezuinige wagens,- d.w.z. met een beperkte CO2-uitstoot- verleent Fortis haar milieubewuste klanten een bijkomende "ECO" korting van 10 %. Deze ecokorting geldt voor alle nieuwe wagens die voorzien zijn van het energielabel A, B of C! Op die manier wil Fortis haar klanten aanzetten om bewust te kiezen voor een wagen die zuiniger ("schoner") rijdt dan gemiddeld.

3% of 15 % belastingsvoordeel Sinds 1 januari 2005 geeft de overheid aan de koper van een "schone" wagen een belastingvoordeel van 3% of 15% op de aankoopprijs. Meer informatie over de CO2_uitstootcategorieën en de bijhorende belastingvermindering : www.schoneauto.be

Achtergrondinformatie

In het jaar 2005 hebben zich een aantal belangrijke gebeurtenissen voorgedaan: Een sterke verhoging van de petroleumprijzen met een belangrijke impact op het budget voor verwarming en transport van onze klanten.

De invoegetreding van het Protocol van Kyoto: een internationaal akkoord dat de opwarming van het klimaat wil tegenhouden. Europa en België hebben er zich toe verbonden om een actieve politiek te voeren om het gebruik van fossiele energieën (petroleum, steenkool ..) te verminderen en het gebruik van recycleerbare energieën te promoten. Extreme klimatologische gebeurtenissen (overstromingen, orkanen zoals Katrina ..) die de publieke opinie geraakt hebben en die aantonen dat er dringend iets moet gedaan worden tegen de opwarming van het klimaat en aan de noodzaak om energie te besparen.

Fortis heeft bevestigd dat zij ook bereid is om hiernaar te handelen, via haar duurzaamheidsverklaring :"Voor ons betekent duurzaam ondernemen dat wij op een verantwoorde manier zakendoen: duurzame economische groei realiseren en daarbij rekening houden met de belangen van onze stakeholders en verantwoordelijkheid nemen voor de maatschappij en het milieu."

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (30/11/2005) en circa 55.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten: +32 (0) 2 565 35 84

PDF versie van het persbericht