IBM

Nieuws

CWI sluit overeenkomst met IBM voor transformatietechnologie ter waarde bijna 30 miljoen euro

Amsterdam, 21 december 2005 IBM en het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) hebben een 6 jaar lopende overeenkomst afgesloten, waarbij IBM de IT?services van het CWI zal transformeren en de uitvoering daarvan overneemt. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de nieuwste technologie en de beste methoden en technieken die in de industrie beschikbaar zijn. Het verwachte bedrag dat met de transactie is gemoeid bedraagt ongeveer 30 miljoen euro. IBM en Capgemini gaan de bestaande datacenters van het CWI consolideren in een IBM datacenter, met als belangrijkste doel het verbeteren van de flexibiliteit en de efficiency.

De migratie naar en consolidatie in het nieuwe datacenter maakt deel uit van een door het CWI genomen initiatief om hun bestaande toepassings- en infrastructuuromgevingen te migreren en te standaardiseren. Het CWI is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en werkt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. CWI wordt centraal bestuurd en heeft circa 130 vestigingen, verspreid over heel Nederland.

Het voordeel voor het CWI van de migratie naar een IBM On Demand center is de mogelijkheid tot inkrimping of uitbreiding van de IT-activiteiten al naar gelang de bedrijfsvoering dit vereist. De migratie en consolidatie van de toepassingen wordt uitgevoerd door Capgemini.

"Wij zijn er trots op dat wij het CWI begeleiden tijdens deze belangrijke consolidatie, en dat wij hen kunnen helpen bij het transformeren van hun IT-activiteiten en ondersteuning kunnen bieden aan werknemers en werkgevers in Nederland, zegt Peter Mous, Algemeen Directeur van IBM Nederland.

Informatie over IBM Global Services
IBM Global Services is grootste aanbieder van services en consultancy op het gebied van informatietechnologie ter wereld. Circa 190.000 professionals in meer dan 160 landen helpen klanten bij de integratie van informatietechnologie en business value van de deskundigheid die IBM Business Consulting Services biedt op het vlak van transformaties, bedrijfsprocessen en sectoren, tot hosting, infrastructuur, technologisch ontwerp en training services. Door gebruik te maken van de ongeëvenaarde mogelijkheden en schaal van IBM levert IBM Global Services geïntegreerde, flexibele en solide processen rechtstreeks en via business partners die klanten in staat stellen kosten te besparen en concurrerender te werken. Bezoek voor meer informatie www.ibm.com/services.

Neem voor meer informatie contact op met:
IBM Nederland
Tineke Mertens
Telefoon: 31 20 513 3517
Mobiel: 31 6 200 150 92
tineke.mertens@nl.ibm.com