Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 16 november 2005

Huiskamerconcertreeks 'Muziek in de Winter' in Nieuw Land Erfgoedcentrum

In de wintermaanden van 2005/2006 organiseert Nieuw Land Erfgoedcentrum in samenwerking met Hydron Flevoland een zestal zondagmiddagconcerten. De concerten worden door drie bijzondere ensembles ten gehore gebracht met ieder een eigen genre. Zo kan de muziekliefhebber genieten van de barokmuziek van het Apollo Ensemble, van de populaire muziek van het Brass Choir Midden-Nederland en van de nieuwe muziek van Ties Mellema & Wijnand van Klaveren. De musici vertellen in de intieme setting van deze huiskamerconcerten over de muziek en het repertoire dat zij spelen.

Ensembles
In de reeks "Muziek in de Winter' concerten wordt de spits afgebeten op zondag 4 december door Ties Mellema & Wijnand van Klaveren. Deze twee jonge, buitengewoon getalenteerde musici spelen respectievelijk saxofoon en piano in vooral het hedendaagse en jazzrepertoire. Met hun enthousiaste en virtuoze uitvoeringen op hoog niveau weten ze een groeiend publiek aan zich te binden. Zo werden zij al twee maal uitgenodigd voor het prestitieuze Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Op zondag 4 januari spelen zij hun tweede concert in Nieuw Land. Op zondag 21 december en zondag 21 januari brengt Brass Choir Midden-Nederland haar populaire muziek ten gehore. Onder aanvoering en op initiatief van Henk Meijer, professioneel trombonist, speelt het BCMN in wisselende samenstelling een groot repertoire van jazz tot populair klassiek. Hun toegankelijke muziek en de enthousiaste uitvoering trekken veel publiek. De reeks wordt afgesloten met het Lelystadse Apollo Ensemble op zondag 15 januari en op zondag 15 maart. Het intussen nationaal bekende ensemble speelt fijnzinnige uitvoeringen van onbekende klassieke en barokmuziek. Elke keer weer weet het ensemble de luisteraars te verrassen met bijzondere vondsten op het gebied van uitvoering en repertoirekeuze. Alle concerten beginnen om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt E 7,50 en wie ook het museum bezoekt, betaalt slechts E 3,75. U kunt plaatsen reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00 of per e-mail receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl.

Beleving en vermaak
Nieuw Land Erfgoedcentrum is een 'cultuurhistorische marktplaats'. Een plaats waar je samen naar toe gaat, waar je geschiedenis kunt ervaren en waar jong en oud de mogelijkheid krijgen voor beleving en vermaak. Op deze manier wil Nieuw Land zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het Flevolandse erfgoed. Nieuw Land realiseert dit niet alleen met vaste en tijdelijke tentoonstellingen en het beschikbaar stellen van het studiecentrum, maar ook door evenementen te organiseren. Zo kwamen Nieuw Land en Hydron Flevoland op het idee om samen deze concertreeks te organiseren onder de naam "Muziek in de Winter".