Ingezonden persbericht

Nederlandstalige OpenOffice.org 2.0 vrijgegeven

HOOFDDORP, 20051220 -- Vandaag is de Nederlandstalige versie van het open source kantoorpakket OpenOffice.org 2.0 officieel vrijgegeven.


Hier hebben Nederlandse en Belgische gebruikers vol verwachting naar uitgekeken, omdat internationale versies van de software al twee maanden beschikbaar waren. Sindsdien is er hard gewerkt aan het voltooien van de Nederlandse vertaling.

OpenOffice.org 2.0 is een krachtig kantoorpakket, bestaand uit onder andere een tekstverwerker, spreadsheet, presentatieprogramma en database. Het is in samenwerking van vrijwilligers en professionele programmeurs ontwikkeld, en voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken.

Deze nieuwe versie is nog makkelijker in gebruik, en wisselt zonder moeite gegevens uit met andere bekende kantoorpakketten. Naast de nieuwe database-module en sterk verbeterde gebruikersinterface maakt het gebruik van het gestandaardiseerde, open bestandsformaat OpenDocument. Daardoor zijn gebruikers verzekerd van een blijvende toegang tot de eigen documenten.

OpenOffice.org 2.0 is beschikbaar voor Windows, Linux, en verscheidene andere platforms.

"de kracht van samenwerking"
De vertaling is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Sun Microsystems en een team van enthousiaste vrijwilligers uit het Nederlandse taalgebied.
Als een van de grootste internationale open sourceprojecten kan OpenOffice.org bovendien rekenen op de medewerking van andere bekende bedrijven zoals Novell, Red Hat, en IBM, en op die van talloze onafhankelijke programmeurs, vertalers, schrijvers, en marketeers.

Over OpenOffice.org

Het OpenOffice.org project is een internationale gemeenschap van vrijwilligers en sponsors, waaronder Sun Microsystems, dat het project heeft gesticht en de grootste bijdrage eraan levert.

OpenOffice.org ontwikkelt, ondersteunt, en promoot het open source kantoorpakket met dezelfde naam. Het project is op het internet te vinden op www.openoffice.org/ ; het Nederlandstalige deelproject op nl.openoffice.org .

Over de OpenOffice.org software:

OpenOffice.org ondersteunt het gestandaardiseerde Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) en is beschikbaar op de belangrijkste computerplatforms in meer dan 60 talen. OpenOffice.org wordt beschikbaar gesteld onder de GNU Lesser General Public Licence (LGPL) en is voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken.

Een informatieve, Nederlandstalige productfolder vindt u op
www.openoffice.org/product/docs/ooo2prodflyera4nl.pdf

De Nederlandstalige OpenOffice.org software is te downloaden via
nl.openoffice.org .




Simon Brouwer