Gemeente Tilburg

Datum
21 december 2005
Afsluiting campagne tegen woninginbraken

Tilburger John Regensburg winnaar prijsvraag

Van 5 tot en met 18 december besteedde de politie, openbaar ministerie en de gemeente Tilburg voor de tweede keer dit jaar aandacht aan het voorkomen van woninginbraken. Via een aantal communicatiemiddelen werden burgers gewezen op de noodzaak van inbraakpreventie, bijvoorbeeld via internet, de huis-aan-huiskranten en voorlichtingskramen in verschillende winkelcentra. Speciale aandacht werd dit keer besteed aan de vakantiekaart, het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en de voorlichting aan studenten.

Cijfers woninginbraken
Aanleiding voor de start van de campagne in juni van dit jaar was dat de criminaliteitscijfers daalden, behalve die van woninginbraken. Van februari tot mei van dit jaar steeg het aantal woninginbraken. Daarna is er sprake van een daling. De laatste maanden is er weer een stijging te zien. Burgemeester Ruud Vreeman; ,,Ten opzichte van 2004 is er een lichte daling, maar het blijft nodig aandacht te schenken aan inbraakpreventie. Mensen moeten geprikkeld blijven alert te zijn, want gelegenheid maakt nog altijd de dief. Onze inzet was om oa. inbraakpreventietips, de vakantiekaart en het Politiekeurmerk Veilig Wonen® meer bekendheid te geven. Ik vind dat we daar in goed geslaagd zijn."

Prijswinnaar
In het kader van de preventiecampagne is ook een prijsvraag uitgezet. De winnaar hiervan is de heer John Regensburg uit Tilburg. Hij ontvangt een cheque ter waarde van E 500,- waarmee een beveiligingsmaatregel aan de woning kan worden uitgevoerd. Op woensdag 21 december wordt de prijs door burgemeester Vreeman uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de persconferentie vanochtend in de B&W-kamer van Stadskantoor 1aan het Stadhuisplein 130.

Informatie voor de pers
Gemeente Tilburg: Afdeling Communicatie
Monique van der Blom, 013 542 98 70
Thomas Heesters, 013 542 99 52
Politie Midden West Brabant: Afdeling Communicatie,
Willem van Hooijdonk, 013 595 88 30
Openbaar Ministerie: Parketvoorlichting
Martine Pilaar, 076 88 72 403

---- --