Versatel Telecom International NV


- PRESS RELEASE -

21 December 2005

Versatel bereikt overeenkomst met belastingdienst

Press Statement Versatel

Amsterdam 21 december 2005. Versatel kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met de belastingdienst over de fiscale jaren tot en met 2002. Met deze overeenkomst is zekerheid gecreëerd over een aantal zaken ­ waaronder de toepassing van artikel 12 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 ­ waarover nog geen overeenstemming bestond. In het bijzonder neemt deze overeenkomst alle twijfel weg die nog mocht bestaan over de positie van de latente belastingverplichting (zie persbericht van Versatel van 30 november 2005). Met het sluiten van deze overeenkomst wordt het vrijvallen van deze verplichting bevestigd. Tevens is duidelijkheid verkregen over de aanvang en het tempo van afschrijving van bepaalde materiële vaste activa, welke commercieel in 2002 waren afgewaardeerd. Als gevolg hiervan zal in totaal EUR 130 mln fiscaal mogen worden afgeschreven over een periode van 5 jaar, te beginnen in 2003.


- EINDE -

Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA) heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkt in de Benelux. Versatel, opgericht in oktober 1995, heeft circa
1.100 medewerkers en is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland en België. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.com of http://www.tele2.com.



Versatel Telecom International NV