Ingezonden persbericht

Stichting ZekerZorg maakt polisvergelijk tot in detail mogelijk

Polisvergelijk nog nooit zo makkelijk

GRONINGEN, 20051221 -- De Stichting ZekerZorg lanceert een nieuwe vergelijkingssite, die door een speciale methode tot op detail de vergelijking van zorgpolissen op eenvoudige wijze mogelijk maakt. Dat betreft niet alleen de premies, maar tot in detail ook op de polisvoorwaarden. Met dit vergelijk kan de consument de onduidelijkheid die verzekeraars door hun polisopbouw hebben gecreëerd op eenvoudige wijze de baas worden. Nu ook blijkt, dat de consument voor dezelfde polisvoorwaarden veel geld kan besparen.


Nu op 16 december alle verzekeraars hun gegevens hebben bekend gemaakt voor de nieuwe zorgverzekering, staat per vandaag de nieuwe vergelijkingssite van de Stichting ZekerZorg online. Met de gehanteerde speciale vergelijkingsmethode is het mogelijk om verzekeringen tot op detail één-op-één met elkaar te vergelijken. Nu blijkt dat er grote verschillen in de polissen zitten en dat de consument door slimme keuzes te maken veel geld kan besparen.
Zowel de opbouw van de premies, als ook de kortingen daarop via het ZekerZorg Collectief, worden getoond evenals de hele lijst van polisvoorwaarden van iedere verzekeraar (voorzover deze bereid waren ZekerZorg van de benodigde informatie te voorzien). Met deze informatie achter de hand kan een consument nu een goede keuze maken voor zijn nieuwe zorgverzekering en hoeft hij niet méér te betalen dan nodig is.
De stichting heeft niet, zoals veel andere vergelijkingssites, als doel zo veel mogelijk persoonsgegevens te verzamelen. De consument kan meteen beginnen met polissen te vergelijken. Alleen als hij van de verdere diensten van de Stichting ZekerZorg gebruik wil maken, kan hij zich gratis als deelnemer aanmelden.
Veel consumenten gaven tot nu toe aan het moeilijk te vinden van verzekeraar te veranderen, vooral omdat zij door de onduidelijkheid in het aanbod erg onzeker waren. Die keuze voor zekerheid kan consumenten veel extra geld gaan kosten. De Stichting ZekerZorg denkt, dat met de nieuwe vergelijkingssite veel van die onzekerheid bij de consument kan worden weggenomen.
De in het vergelijk genoemde kortingen via ZekerZorg kunnen de komende periode nog veranderen; door het groeiend collectief blijft ZekerZorg nog met de verzekeraars daarover onderhandelen.




Ingezonden persbericht