Frans Maas

Persbericht / Press release

Onofficiële vertaling van Engelstalig persbericht

21 december 2005

KFM en DSV beginnen strategische discussie

Koninklijke Frans Maas Groep N.V. ("KFM") en DSV A/S ("DSV") kondigen aan dat zij in gesprek zijn getreden over een mogelijk samengaan van de twee ondernemingen.

DSV heeft KFM medegedeeld dat zij overweegt om een indicatief bod uit te brengen in contanten van EUR 38 per aandeel inclusief mogelijk dividend over 2005 alsmede dat een meerderheid van KFM's aandeelhouders heeft bevestigd een dergelijke mogelijke transactie te steunen.

De besprekingen bevinden zich nog in een beginfase, maar zijn serieus en constructief van aard. De partijen zijn van oordeel dat deze besprekingen opportuun zijn gegeven de consolidatie die plaats vindt in de branche en het feit dat beide ondernemingen elkaar goed aanvullen. De geheimhoudings- en stand still-overeenkomst die KFM en DSV vandaag hebben getekend, maakt de weg vrij voor het wederzijds uitwisselen van informatie en het voeren van nadere besprekingen.

Een mogelijke transactie is onder meer onderhevig aan de goedkeuring van de raden van bestuur en raden van commissarissen van beide partijen.

Deze aankondiging is tevens bedoeld als reactie op mogelijke geruchten in de markt en recente bewegingen in de koers van het KFM aandeel. KFM zal nadere aankondigingen doen op het daartoe geeïgende moment. In ieder geval zullen partijen een aankondiging doen indien er sprake is van een gewettigde verwachting dat overeenstemming zal worden bereikt.

Dit is een aankondiging overeenkomstig Artikel 9b paragraaf 1 en paragraaf 2 onder c van het Besluit Toezicht Effectenverkeer 1995.

Profiel Frans Maas
Koninklijke Frans Maas Groep N.V. is een internationale logistieke dienstverlener met een breed scala van diensten: van een compleet aanbod van internationale expeditieactiviteiten tot en met complexe `supply chain management'-projecten waarbij Frans Maas de beheersing van de goederenstroom geheel of gedeeltelijk overneemt.

Persbericht / Press release

Frans Maas voorziet haar klanten in hun behoeften op zowel lokaal als pan-Europees niveau, met meer dan 225 locaties in eigendom van de groep in alle Europese landen en drie landen in Noord Afrika (Marokko, Algerije en Tunesië). Frans Maas heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van 1,1 miljard EUR en 7.800 werknemers. Contactpersoon: Dhr. Arvid Manneke, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Profiel DSV
DSV A/S opereert onder de naam DFDS Transport als wereldwijde toeleverancier van transport en logistieke diensten. De groep omvat eigen operaties in 36 landen over de hele wereld. Echter, aangevuld met partners en agentschappen worden diensten aangeboden in meer dan 100 landen, hetgeen het globale karakter van de groep onderstreept. Via professionele en voordelige oplossingen wordt een jaarlijkse wereldwijde omzet van 2,9 miljard EUR gerealiseerd. De onderneming heeft 11.000 werknemers.

Voor nadere informatie / for further information:

Koninklijke Frans Maas Groep N.V. Raad van Bestuur / Executive Board Noorderpoort 15 P.O. Box 968 5900 AZ Venlo (NL) Tel.: +31 (0)77 359 76 11 Fax: +31 (0)77 351 84 11 www.fransmaas.com


---- --