Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers neemt Product Related Services over van Siemens AG

Fujitsu Siemens Computers (Holding BV) vormt een nieuwe bedrijfseenheid om zich volledig te kunnen richten op platformoplossingen voor de internationale markt

Maarssen, woensdag 21 december 2005 - Fujitsu Siemens Computers BV heeft vandaag een overeenkomst getekend met de aandeelhouders Siemens AG en Fujitsu Limited om de internationale divisie Product Related Services van Siemens Business Services vanaf 1 april 2006* over te nemen. Klanten kunnen met de overeenkomst uit één enkele organisatie de voordelen halen die het bedrijf biedt op het gebied van consultancy, ontwikkeling, implementatie en dienstverlening. De groeisegmenten hiervoor zijn: dynamische datacenters en mobiliteit. De overname van Product Related Services moet leiden tot een verbeterde winstgevendheid door het productgerelateerde dienstenaanbod en de oplossingsgerichte implementatie.

SBS Product Related Services (PRS) bestaat uit ongeveer 5.000 medewerkers in 28 landen en genereert voor het fiscale jaar 2005 een omzet van ongeveer 1,3 miljard euro. Het product- en dienstenaanbod van de groep is gericht op het leveren van platform-onafhankelijke diensten en IT-infrastructuren met oplossingen die een hoge beschikbaarheid, consolidatie, migratie en levenscyclusbeheer mogelijk maken. SBS Product Related Services is wereldwijd de zesde grootste IT-dienstenleverancier en de tweede grootste speler in Duitsland.

"Deze overname betekent een belangrijke strategische stap die onze visie ondersteunt: Understanding you better, serving you best". Onze klant vormt de belangrijkste hoeksteen van onze organisatie. Om onze belofte waar te maken, zullen we continu blijven evalueren en onze dienstverlening verder uitbreiden; in dit geval door de overname van SBS PRS", aldus Bernd Bischoff, CEO van Fujitsu Siemens Computers. "In de afgelopen jaren zijn we gegroeid tot een toonaangevende leverancier voor mobiliteits- en dynamische datacenter-oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst ons in staat stelt een nog betere dienstverlening aan onze klanten en partners te bieden. De uitgebreide klanten- en productkennis van PRS komen onze ontwikkelingsprocessen ten goede, wat een positieve impact heeft op de ontwikkeling van onze producten en oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat onze organisatie spoedig de positieve invloeden zal ervaren.

"Fujitsu Siemens Computers heeft zich bewezen als een uiterst waardevolle IT-partner. In het verleden werd er al nauw samengewerkt met SBS PRS om klanten oplossingen te bieden die toonaangevend zijn voor de hele IT-sector", verklaarde Dr. Klaus Kleinfeld, CEO van Siemens AG. "Het integreren van PRS in Fujitsu Siemens Computers is een logische stap en door de samenwerking zal de nieuwe organisatie onze klanten en partners toegevoegde waarde bieden. Fujitsu Siemens Computers blijft ook in de toekomst een 'preferred partner' voor Siemens in haar kennisgebieden."

Hiroaki Kurokawa, President van Fujitsu Limited verklaart: "Deze aankondiging betekent een aanzienlijke verbetering van de productgerelateerde diensten van Fujitsu Siemens Computers. Het is een belangrijke sprong voorwaarts waardoor klanten een nog beter geïntegreerde kwaliteit van producten en diensten zullen genieten."

Het overgenomen Product Related Services van SBS gaat als een afzonderlijke dochteronderneming functioneren. Zowel de productorganisatie en de Product Related Serviceactiviteiten gaan aan Fujitsu Siemens Computers BV (holdingmaatschappij) rapporteren. Fujitsu Siemens Computers zal ook in de toekomst een 50/50 joint venture tussen Fujitsu Limited en Siemens AG blijven.

De nieuwe Product Related Services-activiteiten worden geleid door Neil Allpress, momenteel Senior Vice President van SBS Product Related Services. Richard Schlauri, de huidige General Manager van SBS Product Related Services Germany, komt aan het hoofd van de Duitse SBS-organisatie. Beiden krijgen een zetel in de directieraad van Fujitsu Siemens Computers.

Fujitsu Siemens Computers Product Related Services behoudt haar focus op end-to-end platformoplossingen, terwijl de hoog volume productdiensten geleverd worden door channelpartners.

(* afhankelijk van EU- en nationale goedkeuring)


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is het toonaangevende Europese IT-bedrijf met een strategische focus op mobiliteit en bedrijfskritieke computerproducten, -diensten en -oplossingen van de volgende generatie. Dankzij een bijzonder ruim productassortiment strekt ons aanbod van handheld-toestellen en desktops tot infrastructuuroplossingen voor hele bedrijven. Fujitsu Siemens Computers kan bogen op een aanwezigheid op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Door de optimalisering van de sterke punten, innovatie en het wereldwijde bereik van onze gemeenschappelijke aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, verzekeren we dat we voldoen aan de behoeften van onze klanten: grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en privé-gebruikers. Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: www.fujitsu-siemens.com.

Contact :
Christiene Bouwens
Fujitsu Siemens Computers Nederland
Tel : +31 (346) 598794
Email: christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Vries Strookman
Pleon voor Fujitsu Siemens Computers Nederland
Tel: 020-487 4000 / 06 - 194 36 295
E-mail: vries.strookman@pleon.com