Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 21 december

* GROENTEBOER OVERVALLEN
Een groentewinkel aan de Boergoensestraat is dinsdagmiddag rond half drie door twee gewapende mannen overvallen. De mannen kwamen de winkel binnen en kochten een kauwgombal. Op het moment van afrekenen en de kassalade openstond werd de winkelbediende bedreigd met een vuurwapen. Hierna gaf het slachtoffer geld af. Hierop verdwenen beide mannen rennend de winkel uit. Kort erna werd op de Maashaven ZZ, op signalement, een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Na onderzoek op het bureau bleek de man niet betrokken bij de overval. Hij werd vervolgens heengezonden. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in.

* VUURWAPEN AANGETROFFEN
Door een 42-jarige medewerker van de plantsoenendienst werd dinsdag rond het middaguur in de bosjes aan het Palsterkamp een plastic tas gevonden met daarin een vuurwapen. De tas werd door de man afgegeven bij het politiebureau. Hier wordt een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van dit wapen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
SCHIEDAM - Een 37-jarige Rotterdammer werd dinsdagavond aangehouden voor mishandeling van een eveneens 37-jarige man uit Chaam.
De man uit Chaam reed rond half vijf op de A4 in de file, toen de Rotterdammer hem, als vermoedelijk gevolg van een invoegmanoeuvre van de weg drukte. De man moest hierdoor zijn stuur omgooien en kwam op de vluchtstrook terecht. De Rotterdammer stopte voor hem, trok hem uit zijn bus en duwde onder meer meerdere keren een ploertendoder hardhandig tegen het hoofd van het slachtoffer. Vervolgens ging de Rotterdammer er vandoor. Op basis van onderzoek kon hij aan het begin van de avond aangehouden worden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De ploertendoder werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de zaak.


* VALSE AANGIFTE IN BEROVINGSZAAK
De 49-jarige invalide vrouw die in november aangifte deed van een poging tot beroving in Spijkenisse, heeft erkend dat de aangifte vals was. Bij de poging tot beroving op de Papendijk zouden de daders het hondje van de vrouw hebben opgehangen omdat zij geen geld bij zich had.
Al vrij snel ontstonden twijfels over de juistheid van de aangifte. Inmiddels is uit politieonderzoek gebleken dat de vrouw zelf verantwoordelijk is voor de dood van het hondje. Of politie en justitie de vrouw, die in psychische moeilijkheden verkeert, nog verder gaan vervolgen voor het doen van een valse aangifte is nog niet bekend. (PERSOFFICIER VAN JUSTITIE)