Landstede


Interculturele kerstviering

Met het thema Jij en de ander: samen op weg luidt Landstede Economie aan het Dokterspad op donderdag 22 december op een daverende manier Kerst 2005 in. Naast muziek en een zaalvoetbaltoernooi zal er veel aandacht besteed worden aan de manieren waarop kerst in andere culturen gevierd wordt. De opbrengst van de verkoop van hapjes en drankjes gaat naar World Servants. Dit is een een christelijke organisatie die jongeren de mogelijkheid biedt iets te doen tegen de armoede in de wereld.

De opening van de kerstviering wordt verzorgd door de World Servants. Een Landstede-studente die volgend jaar via deze organisatie aan de slag gaat in Jamaica vertelt samen met een promotor van World Servants meer over het project waaraan ze mee gaat werken.

Vervolgens laten studenten zien hoe in andere culturen kerst gevierd wordt met behulp van materialen die ze de afgelopen tijd hebben verzameld.

Om geld in te zamelen voor World Servants worden exotische hapjes, maar ook traditionele kerstkransjes verkocht. Verder is er een Rad van Avontuur met mooie prijzen, een verrassende muurkrant en een breakdancer.

Het geheel wordt omlijst door live muziek. Alle studenten die niet meedoen aan het zaalvoetbaltoernooi gaan kerstbakjes en kerstkaarten maken onder leiding van deskundigen.

Meer informatie Landstede Beroepsopleidingen