Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 16 DECEMBER 2005

RAADSVERGADERING OP DONDERDAG 22 december 2005

Donderdag 22 december 2005 vergadert de gemeenteraad van Wieringen. U bent van harte welkom.

De agenda voor deze vergadering:

Ø opening; Ø vaststelling agenda; Ø bepaling stemvolgorde; Ø spreekrecht burgers; Ø verlenging Intentieovereenkomst Wieringerrandmeerproject; Ø vaststellen richtlijnen Integrale Effect Rapportage Wieringerrandmeerproject; Ø sluiting.

Deze vergadering begint om 19.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

In deze openbare vergadering mag u in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechten openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend. Wilt u in de raadsvergadering van uw spreekrecht gebruik maken, laat dit dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering weten aan de griffier de heer H. Leenders, telefoonnummer 0227-594320, onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 13 december 2005:
- het legaliseren van het veranderen van de gevels van de potstal aan de Rijksstraatweg tegenover de Slingerweg (reguliere bouwvergunning); ontvangen 14 december 2005:
- het veranderen / vergroten van een aanbouw op het perceel Akkermantje 14 (lichte bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 16 december 2005:
- het veranderen / vergroten van de aanbouw op het perceel Zandburen 35 (reguliere bouwvergunning).

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter

kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 2 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 19 december 2005 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het oprichten van een bedrijfswoning op het perceel hoek Gemeenelandsweg / Noordburenweg.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevr. M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 19 december 2005 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het veranderen / vergroten van de aanbouw en het oprichten van een erker / entree op het perceel Kon. Wilhelminalaan 45.

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevr. M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

COLLECTIEVE FESTIVITEITEN 2006

Op grond van het bepaalde in artikel 4.1.2. Algemene Plaatselijke Verordening (APV) kunnen burgemeester en wethouders voor heel Wieringen of delen daarvan dagen aanwijzen waarop gewijzigde voorschriften/ beperkingen met betrekking tot o.a. geluidhinder voor horeca- inrichtingen van kracht zijn. Bij besluit van 13 december 2005 hebben burgemeester en wethouders voor 2006 de volgende collectieve festiviteiten vastgesteld.

HIPPOLYTUSHOEF Hippo-feesten : 25 t/m 28 mei 2006 Kermis : 27 juli t/m 31 juli 2006

DEN OEVER Flora- en Visserijdagen : 25 t/m 29 augustus 2006

WESTERLAND Dorpsfeest : 17 en 18 juni 2006

Hippolytushoef, 16 december 2005 Drs. J. Wittink, secretaris A.N. Kooij-Smid- loco-burgemeester