Ingezonden persbericht


Persbericht

16 december 2005

Onthulling Valkhof Nijmegen in Madurodam

Oudste stad van Nederland krijgt plek in kleinste stad van Nederland

Madurodam onthult op donderdag 22 december 2005 om 13.00 uur het Valkhof Nijmegen, de Belvédère en de nieuwe godenpijler. De opening wordt verricht door Guusje ter Horst, burgemeester van Nijmegen, in aanwezigheid van Marc Albers, de 17-jarige burgemeester van Madurodam.

De zestienhoekige St. Nicolaaskapel, de St. Maartenskapel, de Belvédère en de moderne godenpijler uit het Valkhof en omgeving worden geplaatst ter gelegenheid van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen. De feestelijkheden volgen op de plaatsing van de nieuwe godenpijler in het echte Nijmegen, die geïnspireerd is op de Romeinse godenzuil uit 17 na Christus die bij opgravingen in 1980 werd ontdekt. Deze opgraving zorgde voor de erkenning van Nijmegen als de oudste stad van Nederland.

De Nijmeegse iconen gaan deel uitmaken van de vernieuwde historische stadskern van Madurodam. De maquettes zijn de eerste schaalmodellen in het gebied dat een geheel nieuw ontwerp heeft gekregen. De verdere invulling van dit gebied zal in de loop van 2006 en 2007 gerealiseerd worden.


---