Ingezonden persbericht


Rotterdam, 21 december 2005

PERSBERICHT

Mr Kahoona 'wijdt' zich aan het geloof

Heilige dagen en religie in slotuitzending van Positive Happiness Show

Met de kerstdagen in aantocht heeft Mr. Kahoona besloten zijn laatste aflevering van dit jaar te 'wijden' aan religie. De virtuele goeroe laat zien hoe mensen in binnen- en buitenland spiritualiteit beleven en hun geloof vieren. In de uitzending over Holydays & Religion onder andere een bezoek aan de tempel van Kataragama in Sri Lanka. Dit is een van de meest populaire tempels. Hier worden zowel Boeddha als de hindoegod Kataragama vereerd. Verder onderzoekt Mr. Kahoona uitzonderlijke gebruiken van het christendom en de islam. Mr. Kahoona wordt uitgezonden op 22 december 2005 om 19.55 uur op Nederland 3.

Tijdens het bezoek aan de zondagsdienst van het Afrikaanse Kerkgenootschap zien we hoe dominee Kwabina Antiri de kerkgangers toespreekt en deze met zijn preek tot grote devotie, intens collectief gebed en duiveluitdrijving weet te bewegen.

Ahmad Pattisahusiwa is Sheich en loodgieter. Hoe combineert deze man zijn religie met het dagelijks leven? We volgen hem als loodgieter naar zijn werk en als sheich, dansend en mediterend, in de moskee. Verder een pastoor over de hemel, een imam over zijn moskee en 'onze man in Friesland' geeft een eigen interpretatie van spiritualiteit.

'Mr. Kahoona' wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie of foto's van hoge kwaliteit kunt u contact opnemen met:

LLiNK

Yvonne Gispen: 010 - 288 2281

--
Debbie de Poorter
Stagiaire Communicatie

LLiNK DeNieuwe Omroep
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
T. +31(0)10 288 22 81
F. +31(0)10 288 22 00
M. +31(0)616060248
E. debbie@llink.nl
I. www.llink.nl

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen, maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl