Gemeente Delft Wethouder Dick Rensen deelt Bijstandsboekje uit

Wethouder Dick Rensen van Sociale Zaken deelt donderdag 22 december het boekje "Dit geld(t) voor u" uit aan het Delftse publiek. Van 11.00 uur tot 13.00 uur loopt Rensen over de Markt om het boekje over de bijzondere bijstandsregelingen van de gemeente Delft persoonlijk onder de aandacht van alle Delftenaren te brengen. De gemeente beoogt met het boekje vooral de minima in Delft attent te maken op bijstandsmogelijkheden voor bijvoorbeeld meubels, babyspullen en brillen. Daarom zal de wethouder het boekje ook aanbieden bij de Kringloopwinkel aan de Beestenmarkt, babyspeciaalzaak Petit Chéri aan het Vrouwenregt en bij Trompper Optiek aan de Burgwal.

Afgelopen weekend is het boekje "Dit geld(t) voor U" huis-aan-huis verspreid. Om zoveel mogelijk burgers te kunnen bereiken, is het boekje ook af te halen bij de verschillende publieksbalies van de gemeente. Bovendien kan het boekje gedownload worden van internet, op www.gemeentedelft.info .Ten slotte is het boekje ook verspreid onder winkeliers en organisaties die veel contact hebben met de doelgroep, zoals de Kringloopwinkel, Stichting Ouderenwerk Delft en het Instituut Sociaal Raadslieden.

In het boekje "Dit geld(t) voor U" staan alle Delftse regelingen waar burgers bijzondere bijstand voor kunnen aanvragen. Daarnaast vindt de lezer er tips en financiële meevallers in terug, zoals kwijtscheldingen en extra vergoedingen. De gemeente Delft heeft hiermee de vele mogelijkheden gebundeld waarmee burgers met een smalle beurs het wat makkelijker kunnen krijgen.

Voor de redactie
Nadere informatie bij: Sharon Buys, Communicatie gemeente Delft, tel. 260 29 75.


-----------------------

---- --