Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dierenrijk europa totaal in het teken van kerst door komst wilde bosrendieren

Het dierenpark verwelkomt twee vrijgezelle mannelijke bosrendieren

Mierlo, woensdag 21 december 2005 - In Dierenrijk Europa, dé winterdierentuin van Nederland, zijn vanaf donderdag 22 december twee nieuwe wilde bosrendieren te bewonderen. Het dierenpark staat door de komst van deze nieuwe rendieren helemaal in het teken van kerst. Naast de diverse kerstactiviteiten die het park organiseert, is nu dus ook de rendierenstal van de kerstman uitgebreid. Dierenrijk Europa is deelnemer aan het Europese stamboek van het rendier. Het park verwelkomt twee vrijgezelle mannetjes, die in het voorjaar in Burgers Zoo te Arnhem zijn geboren. Het wilde bosrendier onderscheidt zich van het tamme rendier doordat ze groter en een stuk feller zijn. De nieuwe dieren zijn ook op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag te zien. Dierenrijk Europa is dit jaar namelijk de gehele kerstvakantie geopend.

Vrijgezelle bosrendieren

Dierenrijk Europa is vanaf 22 december twee nieuwe rendieren rijker. In het kader van het Europese stamboek van het rendier, zijn er twee mannelijke wilde bosrendieren in het park komen wonen. Samen met diverse Europese dierentuinen werkt Dierenrijk Europa aan het behoud van deze unieke diersoort. Het wilde bosrendier is groter dan zijn tamme soortgenoot. De lange poten zorgen ervoor dat dit dier snel op de vlucht kan voor wolven. De draagtijd van het wilde bosrendier is zeven tot acht maanden. Jonge bosrendieren zijn roodbruin. Naarmate ze ouder worden, verandert hun vacht in donkergrijze tot bruine tinten.

Reis door zeven Europese gebieden

Dierenrijk Europa heeft een uniek thema, namelijk 'Europa'. De bezoeker maakt een wandeling door zeven Europese gebieden en maakt kennis met de leukste en lelijkste dieren van ons continent. In het park woont een groot aantal verschillende Europese diersoorten zoals wolven, bruine beren, zeehonden, lynxen, wisenten en ijsberen. De reis gaat door het Cultuurlandschap met beverratten naar het Oerbos met dieren zoals de nieuwe Europese wilde kat, edelherten en wilde zwijnen. Vervolgens beklimt men de Alpen waar men steenbokken ziet klauteren of bruine beren kan ontmoeten. Daarna komt men in Het Hoge Noorden waar ijsberen en de rendieren wonen. In het Strand & Zee gebied zwemmen zeehonden. In het Moeras komt men otters en bevers tegen. In het laatste themagebied Het Mediterrane Zuiden ontmoet de bezoeker onder andere de berberaap die leeft op de rots van Gibraltar.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve

Bij deze boerderij kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240. Ook kan men een kijkje nemen op www.dierenrijkeuropa.nl


---

Noot voor de redactie (