Voedsel en Waren Autoriteit

Terughaalactie Nutricia potjes Olvarit en Bebirix

Nutricia Nederland heeft vastgesteld dat er geen gezondheidsrisicos verbonden zijn aan de inhoud van de maaltijdpotjes van Olvarit en Bebirix.

Uit onderzoek is gebleken dat in twee sterilisatoren in de fabrieken van Nutricia een gebrek is aangetroffen. Hierdoor is het mogelijk dat in enkele gevallen één tot drie kleine zandachtige glaskorreltjes in de schroefdraad kunnen worden aangetroffen. Deze korreltjes zijn in geen geval aangetroffen in de voeding.

Het gaat om alle maaltijdpotjes van Olvarit, Olvarit Mamas keuze, Olvarit Bio, Olvarit Gemengd fruit met koek, Olvarit Perzik abrikoos met koek en Bebrix. Deze terughaalactie heeft geen betrekking op andere varianten. De maaltijdpotjes zullen op korte termijn gewoon weer te koop zijn in de winkels. Naar verwachting zal voor de kerst de verkrijgbaarheid weer 60% zijn.

Mocht u, ondanks dat er geen enkel gezondheidsrisico bestaat, toch besluiten het product dat u in uw bezit heeft te willen inleveren, dan kunt u het ongeopende potje tot 31 december 2005 gratis naar Nutricia sturen:

Antwoordnummer 54001
5004 VB Tilburg

Nutricia zal de aankoopkosten vergoeden.

Voor vragen of voor meer informatie kunt u gratis contact opnemen met het speciale telefoonnummer 0800 0220822 of via de website www.nutriciakindervoeding.nl.

Nutricia babyvoeding


---