Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 22-12-2005 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Twee loverboys aangehouden

UTRECHT De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht vrouwen te hebben gedwongen in de prostitutie te werken.

In mei 2005 kreeg de politie Utrecht informatie dat er in Arnhem een onderzoek liep tegen een 30-jarige man uit Utrecht. Hij werd verdacht van mensenhandel, waarbij hij vrouwen zou dwingen in de prostitutie te werken. Uit informatie bleek dat een 26-jarige huisgenoot mogelijk ook betrokken was bij mensenhandel. De politie van het district Utrecht Noord startte een onderzoek. Eind oktober kwam er uit zichzelf een 23-jarige vrouw het politiebureau binnen om aangifte te doen van mensenhandel. Zij zou door de 26-jarige verdachte gedwongen zijn voor hem in de prostitutie te werken. Op 25 oktober heeft de politie deze verdachte aangehouden. Later volgde een tweede aangifte van een 18-jarige vrouw waarbij de verdachte hetzelfde had gepoogd.

Uit het onderzoek bleek tevens dat de 30-jarige Utrechter ook bij deze Utrechtse zaken betrokken was. Hij zou rijden in een gestolen, dure auto. Deze auto is door de politie in Utrecht in beslag genomen en de tweede verdachte is op 6 december aangehouden voor mensenhandel.

De 26-jarige Utrechter zit in voorlopige hechtenis in afwachting van de rechtszaak. De 30-jarige verdachte wordt donderdag 22 december voorgeleid bij de Raadkamer, die beslist over verlenging van zijn voorarrest.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december een man aangehouden voor het onder invloed veroorzaken van een aanrijding.

Door getuigen werd omstreeks 01.45 uur naar de politie gebeld omdat een bestuurder op de Moldaudreef met zijn auto tegen een boom was gereden en daarna was weggereden. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. Wel was te zien dat iemand tegen een boom was gereden.

Tijdens een onderzoek in de omgeving trof de politie op de Marnedreef een voertuig aan waarvan de voorzijde in elkaar zat en de twee voorbanden lek waren. De 44-jarige bestuurder uit Zeewolde liep nog in de buurt en kon worden aangehouden. Op het bureau bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse wees 345 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Aangehouden voor afsteken vuurwerk

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een jongen aangehouden voor het afsteken van vuurwerk.

Tijdens de surveillance zagen agenten in burger een jongen over de Leliestraat lopen. Op het moment dat de agenten de jongen passeerden hoorden zij en harde knal. De 14-jarige jongen had zojuist vuurwerk afgestoken. Hij werd aangesproken en gevraagd of hij nog meer vuurwerk bij zich had. De jongen gaf aan één stuks gehad te hebben. Tijdens de fouillering troffen de agenten nog meer vuurwerk aan en sneed een agent zijn hand aan een stanleymesje dat in de zak van de jongen zat. Hij werd aangehouden en in overleg met de ouders zal gekeken worden welke straf hij krijgt.

Straatroof

UTRECHT Op de Groenedijk vond woensdagmiddag een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 16.10 uur met haar fiets over de Groenendijk. Plotseling werd de tas van de vrouw - door twee jongens op een scooter - onder haar snelbinder weggetrokken. De daders reden op een zilverkleurige scooter in onbekende richting weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid i.o.

tel.: 0900 88 44.

Betalen of zitten

UTRECHT Woensdag 21 december heeft de politie van het district Utrecht-Noord voor de derde keer dit jaar een actie gehouden om niet betaalde boetes te innen en bewoners die nog een straf uit moeten zitten op te halen. Opbrengst van de dag: 6.000,00 en negen aanhoudingen. Drie van de aangehouden personen hebben alsnog op het politiebureau betaald. Zes bewoners deden dit niet en zij hebben in totaal 142 dagen hechtenis in het vooruitzicht.

Tussen 05.30 uur en 14.30 uur gingen 50 medewerkers van de politie in kleine groepjes de wijken Pijlsweerd, Ondiep, Zuilen en Overvecht in om 154 adressen te bezoeken. Iedereen die zijn boetes niet heeft betaald of door de rechter bij verstek is veroordeeld staat bij de politie gesignaleerd. Dat kan gaan om een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, waarbij ook niet op aanmaningen van het justitieel incassobureau is gereageerd, of om een winkeldief die niet op een rechtszitting is verschenen en bij verstek is veroordeeld tot hechtenis. In totaal heeft de politie op 21 december 6.000,00 geïncasseerd en negen bewoners aangehouden die een straf moeten uitzitten. De hoogste boete bedroeg 615,00.

De politie van het district Utrecht-Noord blijft regelmatig de bewoners benaderen die hun boetes niet betalen of die nog een straf hebben uit te zitten. Eerdere acties op 30 mei en 5 oktober van dit jaar leverden in totaal een bedrag op van 24.000,00.