Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 22-12-2005 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Politie lost vernieling door graffiti op

SOEST De wijkpolitie heeft met de aanhouding van een 15-jarige jongen uit Soest een groot aantal vernielingen door middel van graffiti in de wijk Klaarwater opgelost.

De agenten kwamen de jongen op het spoor naar aanleiding van een melding uit de betreffende wijk. Bij het onderzoek bleek dat de jongen een bepaalde tag gebruikte die op meerdere locaties in Klaarwater werd aangetroffen. Bij de ondergespoten objecten waren onder andere een school en een supermarkt het doelwit. Ook diverse particulieren vonden de kunstuitingen op hun schutting. Met alle benadeelden is inmiddels contact gezocht. De dader is doorverwezen naar het bureau HALT en de schade zal op de verdachte worden verhaald.

Wijkagent haalt minimotorfiets van de weg

SOEST De wijkagent van de wijk Klaarwater heeft dinsdagmiddag 20 december, om 17.00 uur, een 15-jarige Soester aangehouden op de Willem Speelmanhof die met een minimotorfiets door de wijk reed.

De wijkagent die zelf ook op een motorfiets reed zag twee jongens op deze voertuigen over de Willem Speelmanhof rijden. Bij het zien van de buurtagent kozen zij het hazenpad maar één van hen moest het afleggen tegen de motoragent. Hij deed afstand van zijn niet-verzekerde en ongekeurde vervoermiddel en kreeg een proces-verbaal voor meerdere overtredingen. De ouders van de jongen werden in kennis gesteld en haalden hem op van het politiebureau.

Fietsverlichtingscontrole bij scholieren

SOEST De politie heeft dinsdagmorgen 20 december, van 07.45 tot 08.25 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Noorderweg.

In 24 gevallen bleek de verlichting niet in orde en volgde een bekeuring. De controles zullen worden voortgezet.

Illegaal vuurwerk aangetroffen

SOEST De politie heeft dinsdag 20 december een aanzienlijke hoeveelheid strijkers inbeslaggenomen die werden aangetroffen in de rugzak van een 15-jarige jongen uit Baarn.

Naar aanleiding van een melding werd de jongen gecontroleerd op de Hellingweg en troffen de agenten 30 zogenaamde Spanish crackers, 10 betonstrijkers en 100 gewone strijkers (piraten) aan in zijn rugzak. Na onderzoek bleek dat hij het vuurwerk had gekocht van een 15-jarige medescholier, woonachtig in Nieuwegein. Deze bleek echter geen vuurwerk meer in zijn bezit te hebben.

De Baarnaar kreeg een proces-verbaal.

Controle op de snelheid

SOEST De wijkpolitie heeft dinsdag 20 december, van 09.45 tot 10.15 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Soesterbergsestraat en de Amersfoortsestraat in Soesterberg.

De top lag op 120 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur de toegestane maximumsnelheid is. In zes gevallen volgde een bekeuring.

Aanrijding letsel

SOEST- Op woensdagmiddag raakte een vrouw gewond nadat ze was aangereden. Omstreeks 16.50 uur stak een 41-jarige vrouw uit Soest de straat over en werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Soest. De voetgangster werd met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Niet luisteren

BAARN- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij niet de aanwijzingen van agenten wilde opvolgen. Inverband met een grote brand was de Nieuwe Baarnstraat afgesloten. Een 38-jarige man uit Baarn wilde door de afzetting heen maar werd tegengehouden door een agent. De man werd agressief en de agent hield hem onder controle en de man werd aangehouden. Hierbij liep de agent wel een gescheurde enkel op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bejaarde man gewond

SOEST Op maandag 19 december raakte een bejaarde voetganger ernstig gewond bij een aanrijding met een auto en overleed op woensdag 21 december aan zijn verwondingen.

Rond 07.50 uur reed een 32-jarige automobilist uit Soest over de Ossendamweg, komende uit de richting van de Soesterbergsestraat en gaande in de richting van de Koningsweg. Net voor de spoorwegovergang stak plotseling een 83-jarige man uit Soest vanaf de middenberm de weg over. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en de bejaarde man werd geschept.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel en diverse botbreuken per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen en is dus op 21 december overleden aan zijn verwondingen.