Eemland zuid 10.00 uur

Utrecht, 22-12-2005 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Mogelijk gestolen goederen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk gestolen goederen in zijn bezit had. Omstreeks 14.20 uur ging de politie naar de woning aan de Rontgenstraat. Er was informatie binnengekomen dat hier gestolen goederen lagen. Agenten troffen in de woning een groot aantal dozen met parfum aan vermoedelijke van diefstal afkomstig. Ook werden 3 dozen 100.000 klappers ingenomen. De 47-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden voor verhoor.

Toch nog gepakt

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een vrouw aangehouden voor een geweldpleging die ze eerder had gepleegd. Omstreeks 14.30 uur zag de bedrijfsleider van een winkel aan de Balladelaan dat een 64-jarige vrouw uit Amersfoort in de winkel liep. Hij herkende de vrouw als diegene die hem begin november 2005 in zijn hand had gebeten. De vrouw werd alsnog aangehouden en werd meegenomen naar het bureau.

Vuurwerk

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag werden 2 jongens aangehouden omdat ze vuurwerk aan het afsteken waren. Omstreeks 14.45 uur zagen agenten dat de twee jongens uit Woudenberg van 12 jaar vuurwerk aan het afsteken waren op de Klein Lichtenberg. De jongens werden aangehouden en zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Gewond aan rug

LEUSDEN- Op woensdagmiddag ontstond er een aanrijding waarbij een gewonde viel. Omstreeks 15.30 uur reed een 81-jarige vrouw uit Amersfoort over de Burgemeester van der Postlaan. Bij de kruising met de Burgemeester van der Postlaan gaf zij geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Leusden. Een aanrijding ontstond en de man werd met rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Ruiten ingegooid

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij ruiten had ingegooid. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er ruiten zouden worden ingegooid van een school aan de Hooglandseweg noord. In de omgeving trof de politie een 15-jarige jongen aan met bebloede handen. Hij werd aangehouden en bekende de vernieling.

Staandehoudingen op Emmalaan

AMERSFOORT- Op woensdagochtend heeft de politie in het kader van het project subjectieve onveiligheid op de Emmalaan een snelheidscontrole gehouden. Van 8.00 tot 11.30 uur werden 1526 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 100 voertuigen te snel, waarvan er 27 staande werden gehouden. De hoogste gemeten snelheid was 77 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Waarom dit project?

In Amersfoort loopt vanaf september dit jaar een proef in Amersfoort op de Koningin Wilhelminalaan, de Emmalaan, en de Noordewierweg om de zogenaamde subjectieve onveiligheid in het verkeer te verminderen. Hoewel harde cijfers soms anders uitwijzen, kunnen weggebruikers het gevoel hebben dat een straat onveilig is. Daarom voert Politie Utrecht in overleg met gemeente Amersfoort extra controles op snelheid uit.