UPC verlaagt tarieven voor bellen naar mobiel

Upc nederland

Amsterdam, 22 december 2005 - Op 1 januari 2006 verlaagt UPC Nederland de gesprekstarieven voor bellen van vast naar mobiel. De tarieven dalen met ruim twaalf procent. Bellen naar UPC Mobile kost slechts tien cent per minuut. Bellen naar klanten van andere mobiele aanbieders kan al vanaf vijftien cent per minuut. UPC laat haar klanten profiteren van een prijsverlaging van de mobiele operators.

UPC verlaagt voor de derde keer haar tarieven voor bellen van vast naar mobiel sinds het overleg in 2003 van de mobiele operators met telecomtoezichthouder OPTA en mededingingsautoriteit NMa. Hierbij is afgesproken dat de operators in drie jaar tijd hun hoge afwikkeltarieven zouden verlagen voor het overschakelen van het vaste naar het mobiele netwerk.

Nieuwe tarieven
UPC hanteert de volgende tarieven per minuut voor bellen van een vaste telefoon naar de verschillende mobiele operators.

Naar UPC Mobile:

- piek: 10,0 eurocent;

- dal: 10,0 eurocent;

- weekend: 10,0 eurocent.

Naar KPN Mobile en Vodafone:

- piek: 16,0 eurocent;

- dal: 16,0 eurocent;

- weekend: 15,0 eurocent.

Naar T-Mobile, Orange, Telfort, Tele2 Mobiel en Scarlet Mobiel:
- piek: 17,5 eurocent;

- dal: 17,5 eurocent;

- weekend: 16,5 eurocent.

Digitale telefonie
UPC introduceerde in 2004 als eerste grootschalig goedkope digitale telefonie via haar geavanceerde breedband IP-netwerk. Een basisabonnement digitale telefonie kost 9,95 euro per maand. Voor 14,95 euro kunnen klanten 's avonds, 's nachts en in het weekend onbeperkt gratis bellen naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Een abonnement bij KPN is niet meer nodig. Digitale telefonie van UPC is beschikbaar in grote delen van Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant en in Utrecht en Den Haag.

UPC Nederland
UPC Nederland is een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland. UPC Nederland bedient 2,2 miljoen televisieklanten, 458.000 breedband internetklanten en 273.000 telefonieklanten (per 30 september 2005). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).

= = =