Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jack Spijkerman start eigen productiebedrijf

Diemen, december 2005 ­ Jack Spijkerman heeft, samen met Hans Riemens en Guus Kompier, een eigen productiebedrijf opgericht genaamd Ten o'clock. Hans Riemens is al jaren de creatieve rechterhand van Jack Spijkerman. Hij werkte voor het programma Kopspijkers als regisseur van het cabaret. Guus Kompier was eindredacteur bij Kopspijkers. Ten o'clock heeft zijn intrek genomen in het pand van producent IdtV die de toekomstige programma's van Jack Spijkerman gaat coproduceren.

Het eerste programma dat IdtV en Ten o'clock samen maken is Topkijkers, een eindejaarsshow voor Talpa. In dit eenmalige programma zoekt Jack Spijkerman aan de hand van opmerkelijke televisiefragmenten uit het afgelopen jaar de televisiekijker van het jaar, een alternatief jaaroverzicht in spelvorm. Hij ontvangt prominente gasten uit het nieuws en bespreekt samen met diverse cabaretiers de bijzondere gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Topkijkers wordt op 30 december om 20.30 uur uitgezonden door Talpa.
In 2006 is Jack Spijkerman weer wekelijks te zien op de buis met het nieuwe programma Koppensnellers. Talpa zendt Koppensnellers vanaf 14 januari elke zaterdagavond om 20.00 uur uit. Koppensnellers is een amusementsprogramma met satire en cabaret, bijzondere bekende en onbekende gasten en opvallende televisiefragmenten. Het team van cabaretiers dat hiervoor ook al met Jack Spijkerman samen heeft gewerkt, bestaat onder meer uit: Peter Heerschop, Viggo Waas, Sanne Wallis de Vries, Mike Boddé, Thomas van Luyn, Ellen Pieters, Alex Klaasen, Martine Sandifort, Niek Barendsen en Patrick Stoof.