Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede - Twee man opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 22-12-2005 11:28:44

De Edese politie heeft woensdagmiddag op het Stationsplein twee mannen aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij. De twee, een 33-jarige Edenaar en een 21-jarige plaatsgenoot, kregen het met elkaar aan de stok nadat er eerder ruzie was geweest tussen de 21-jarige en de vriendin van de 33-jarige. Bij een treffen op straat sprak de 33-jarige zijn 21-jarige plaatsgenoot wederom aan over dat voorval, waarbij een handgemeen zou zijn ontstaan. Daarbij raakte de 33-jarige licht gewond. De 21-jarige ging er vervolgens vandoor maar werd achternagezeten door de 33-jarige. Op het Stationsplein ontstond wederom een vechtpartij die door ingrijpen van omstanders werd beëindigd. Gewaarschuwde agenten hielden de beide mannen aan. Beide Edenaren zijn inmiddels weer op vrije voeten en hadden hun aandeel in het voorval bekend. Justitie buigt zich verder over hun lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - Puttenaar (14) licht gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 22-12-2005 11:27:32

Een veertienjarige jongen uit Putten is woensdagochtend in Voorthuizen licht gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De aanrijding gebeurde omstreeks kwart voor acht op de Baron van Nagellstraat, nabij de kruising met de Beatrixlaan. De Puttenaar zou tussen een rij wachtende auto's de rijbaan van de Baron van Nagellstraat zijn overgestoken. Daarbij zag hij een naderende auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Voorthuizen, over het hoofd. De automobilist had een aanrijding niet kunnen voorkomen waarna de jongen werd aangereden. Het slachtoffer had verwondingen opgelopen aan het hoofd maar kon door verplegend personeel van een ambulance ter plekke worden behandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Beschonken Lunterenaar met verzet aangehouden
Publicatiedatum: 22-12-2005 11:26:46

De Edese politie heeft woensdagavond op de Frankeneng een 45-jarige automobilist uit Lunteren aangehouden wegens onder meer het rijden onder invloed. De man was betrokken geraakt bij een verkeersongeval waarbij nog twee auto's schade hadden opgelopen. Gewaarschuwde agenten roken alcohol en wilden de man meenemen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Op dat moment weigerde de Lunterenaar met de agenten mee te gaan en verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook bedreigde hij de agenten met de dood. Het lukte de agenten de man te overmeesteren waarna hij alsnog kon worden overgebracht naar het bureau. Later werkte de man wel mee aan de ademanalyse, waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van 1,75 (bijna drieënhalf keer de norm). De Lunterenaar is later vrijgelaten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Bennekom - Rijbewijzen kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 22-12-2005 11:26:10

De Edese politie heeft woensdagavond en -nacht twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed waren van alcohol. In Ede werd rond half twaalf een 53-jarige automobilist uit die stad aangehouden nadat bij een routinecontrole op de Telefoonweg met drank op achter het stuur bleek te zitten. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 1,97 (ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid). De man is later vrijgelaten met een proces-verbaal. Een 53-jarige Wageninger onderging hetzelfde lot nadat hij op de Edeseweg in Bennekom tegen de lamp was gelopen. Bij de Wageninger werd een promillage gemeten van 1,37 (ruim tweeënhalf keer de norm). Vanaf een promillage van 1,31 kan de politie het rijbewijs invorderen. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 22-12-2005 11:24:35

Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie zijn woensdag weer op verschillende wegen in het district West-Veluwe Vallei snelheidscontroles gehouden. Een overzicht:
- In Deelen (Ede) werd tussen 07.45 en 13.30 uur gecontroleerd op de Delenseweg. Van de 830 gepasseerde bestuurders reden er 9 te hard. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 114 km/u. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.

- Op de Scherpenzeelseweg, Van Zuijlen van Nieveltlaan en Stationsweg in Barneveld werd tussen 10.30 en 15.30 uur gecontroleerd op snelheidsovertredingen en gebruik van autogordels en helm. Met behulp van de Lasergun en de radar werden in totaal 22 snelheidsovertreders betrapt. Van de 475 gecontroleerde automobilisten werden 9 bekeurd voor het rijden zonder gordel. Ook werden 12 bromfietsers aan een controle onderworpen. Daarvan werden er 4 bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brommer, de overige waren voor verschillende verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606