Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 22-12-2005 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole

MAARSSEN - De politie heeft woensdagmiddag op de Maarssenbroekseweg een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.30 en 15.30 uur schreef de politie elf bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel en vier voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed

WOERDEN - De politie heeft in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.35 uur kwam een 44-jarige vrouw uit Zegveld aan het bureau in Woerden. De vrouw kwam haar verhaal doen over een ruzie die zij eerder had gehad in de relationele sfeer. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de vrouw en gaven haar - na het gesprek - het dringende advies niet te gaan rijden.

Nadat de vrouw het bureau had verlaten stapte zij toch in de auto en reed weg. Zij werd direct aangehouden en voor een blaastest meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wees de ademanalyse 395 ug/l uit. Zij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur wederom naar huis gestuurd.

Aanhoudingen om illegaal vuurwerk

BREUKELEN/KOCKENGEN Een 20-jarige inwoner van Breukelen en een 23-jarige man uit Kockengen zijn woensdagavond aangehouden wegens bezit en - in het geval van de jongste verdachte - vervoer van illegaal vuurwerk.

De politie zag de Breukelenaar omstreeks 21.00 uur met zijn auto rijden over de Karel Doormanweg in Breukelen. Op de achterbank zagen de surveillanten kartonnen dozen liggen, waarvan zij vermoedden dat het illegaal vuurwerk was.

Op de Wiardi Beckmanstraat werd de man staande gehouden. Toen bleek dat het om vier dozen met zogenoemde 100.000-klappers ging.

Naar aanleiding van deze aanhouding ging de politie ook naar een adres in Kockengen, waar de 23-jarige bewoner werd gevraagd om illegaal vuurwerk dat in zijn bezit was af te geven. Het ging om een Chinese rol, enkele lawinepijlen en een kleine duizend stuks ander vuurwerk.

De zaak is aan de recherche overgedragen voor onderzoek. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt nog onderzocht. De man uit Kockengen is ingesloten voor verhoor. De Breukelenaar kon na verhoor weer vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwerkoverlast

VINKEVEEN Twee 14-jarige jongens uit Vinkeveen zijn woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur aangehouden wegens vuurwerkoverlast.

Naar aanleiding van een melding trof de politie de twee jongens aan op de Dodaarslaan. Op de vraag of zijn vuurwerk hadden afgestoken, antwoordden ze eerlijk ja. Op de grond lagen resten van afgestoken rotjes.

Een van de jongens biechtte op dat hij thuis nog meer vuurwerk had. In zijn slaapkamer troffen de agenten drie dozen met zwaar knalvuurwerk. Volgens de moeder ging het om vuurwerk van vorig jaar. Het vuurwerk is in beslag genomen. In overleg met de ouders van de jongens wordt gekeken wat een passende straf is.