1e persbericht van donderdag 22 december 2005

Eindhoven, 22-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt stelende poetsvrouw aan

De politie heeft woensdag om 13.05 uur een 47-jarige Eindhovense vrouw in haar woning in Woensel aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij eerder die dag levensmiddelen, drank en geld heeft weggenomen bij haar werkgeefster. De vrouw doet poetswerk bij een gezin in Woensel. Woensdagmorgen had ze daar gewerkt, de bewoners waren niet thuis. Toen de vrouw des huizes thuis kwam was de poetsvrouw er nog. De werkgeefster zag dat haar fietstassen flink gevuld waren toen de poetsvrouw wegfietste. Binnen merkte de werkgeefster dat er spullen weg waren. Ze ging achter de vrouw aan en haalde haar terug naar de woning. Daar kwamen allerlei flessen drank uit een fietstas. De vrouw weigerde de andere tas leeg te maken waarna de werkgeefster de politie ging bellen. Dat wilde de poetsvrouw beletten en greep de werkgeefster bij de keel. Daarna fietste ze naar huis. Daar is ze aangehouden. De vrouw is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt twee mannen aan na inbraak

Op de Tivolilaan een de Thomas à Kempislaan zijn donderdag om 2.45 uur een 23-jarige man uit Valkenswaard en een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een inbraak in een kantoor aan de Leostraat. Daar werd een ruit vernield en er werden vier flatscreens weggenomen. Politiemensen zagen even later een personenauto rijden. Zij wilden de auto, waar twee personen in zaten, laten stoppen voor een controle. De bestuurder reed echter hard weg. Na een achtervolging stopte de auto op de St. Goedelestraat, de inzittenden vluchtten weg. Na een korte achtervolging te voet konden ze aangehouden worden. In de auto lagen enkele onderdelen van computers. De gestolen schermen lagen er niet in. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Controle bij de busbaan

De politie heeft donderdagmorgen tussen 7.30 en 9.00 uur een controle gehouden op het Zandkasteel. Vijftien automobilisten reden over de busbaan en kregen een bekeuring. Twee bestuurders reden over het fietspad. Ook zij kregen een bon.

Helmond: Vrouw van tas beroofd

Woensdagavond rond 18.00 uur is op de Amer een 51-jarige Helmondse van haar handtas beroofd. De tas werd door een fietser van haar schouder getrokken. Later op de avond werd de tas op het Veluwehof gevonden. Het geld, een paar euro, en de sigaretten van het slachtoffer waren gestolen.

Duizel: Politie vindt vuurwerk

De politie heeft woensdag om 18.30 uur op de Wolverstraat twee Eindhovenaren van 16 jaar oud aangehouden. Zij reden op een bromfiets. De twee jongens hadden 900 strijkers, veertig Chinese vlinders en drie lawinepijlen bij zich. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld.

Bladel: Inbraak in woning

Woensdag tussen 10.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan Het Aangelag. De inbreker is via een raam op de eerste etage binnengeklommen. Uit de woning verdwenen een gsm, sieraden en een computer.