Politie Zuid-Holland-Zuid

22/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 22-12-2005

HARDDRUGS
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 21 december een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de J.J.A. Goeverneurstraat. Hij wordt verdacht van het kopen van harddrugs. De politie zagen de man met een ander in de auto zitten. De politie had het vermoeden dat de man harddrugs had gekocht. Dit bleek ook zo te zijn. De 49-jarige bekende een bolletje cocaïne te hebben gekocht. Hij werd na verhoor heengezonden. De drugs is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de verkoper van de drugs.

15-JARIGE JONGEN VERMIST
DORDRECHT - Sinds 12 november 2005 wordt de 15-jarige Hassan Isse Hassan uit Dordrecht vermist. Hassan Isse Hassan is oorspronkelijk afkomstig uit Somalië. De jongen heeft aangegeven naar familie in Duitsland te willen gaan, maar is daar niet aangekomen. Op 12 november j.l. rond 16.00 uur heeft de jongen zijn ouderlijke woning verlaten. Aan een vriend meldde hij per trein naar familie in Duitsland te willen gaan, maar daar is hij nooit aangekomen. Deze vriend heeft hem die dag op het Centraal Station te Rotterdam voor het laatst gezien. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar de politie en de familie willen graag weten waar Hassan Isse Hassan zich momenteel bevindt.

Signalement
De gegevens van de jongen zijn: geboortedatum: 1 oktober 1990, lengte
1.76 meter, lichtbruine huidskleur, donkerbruine ogen, slank postuur. Hassan Isse Hassan droeg die dag een bruine lange jas met capuchon met bontkraag, een lichtblauwe spijkerbroek, grijs/blauw overhemd met vlekprint T-shirt, witte hoge sportschoenen met rode strepen van het merk Victory maat 41.

Wie weet waar Hassan Isse Hassan nu is of anderszins informatie over deze zaak kan verschaffen, wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vraag naar het GO-team in Dordrecht.

AANRIJDING
DORDRECHT - Politieagenten die stil stonden voor het rode verkeerslicht waren getuigen van een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Laan der verenigde Naties met de S.M. Hugo van Gijnweg. De aanrijding gebeurde op woensdagavond 21 december 2005 omstreeks 20.45 uur. Een 43-jarige vrouw uit Dordrecht stond met haar auto stil voor het rode verkeerslicht van de S.M. Hugo van Gijnweg. Toen het verkeerslicht voor rechtsaf op groen sprong, vergiste ze zich vermoedelijk en dacht zij dat ook het verkeerslicht voor rechtdoor op groen sprong. Dit was echter nog steeds rood. Toen de vrouw optrok kwam haar auto in botsing met een personenauto, bestuurd door een 28-jarige man uit Dordrecht, die over de Laan der Verenigde Naties reed in de richting van de N3. De 43-jarige vrouw liep een aantal kneuzingen op en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT - Op donderdagochtend 22 december 2005 omstreeks 02.40 uur is op het Geldelozepad een 26-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (600 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.