Time : 11:46:24 AM
Date : Thursday, December 22, 2005
Sender Name: Banca Monte PAschi Belgio

Madou toren: opening nieuw bankagenstchap Banca Monte Paschi Belgio

Brussel 22/12/2005

Banca Monte Paschi Belgio, de Italiaanse bank in het hart van Europa, bestaat in België sinds 1947 en maakt deel uit van de Italiaanse bankgroep Monte dei Paschi di Siena (opgericht te Siena in 1472). Ze biedt haar financiële diensten en producten zowel aan particulieren als aan ondernemingen aan en dit immer met een bijzondere aandacht voor het persoonlijk contact tussen de cliënten en hun bank. In het segment van de particulieren, richt de bank haar diensten en haar 5eeuwen ervaring vooral naar Italianen en alle andere "expats" aanwezig in Brussel doch zonder hierbij het Belgisch cliënteel uit het oog te verliezen.

Om haar penetratiegraad bij de doelmarkt te verhogen heeft de bank in haar business plan 2004-2006 de opening van verscheidene nieuwe agentschappen voorzien ter aanvulling van het bestaande agentschap in haar maatschappelijke zetel (Jozef II straat 24 - 1000 Brussel).

Na een succesvolle opening in juli 2005 van een tweede agentschap vergezeld van een congresruimte in de Schuman - wijk, opent de bank tijdens de eindejaarsfeesten een nieuw agentschap aan de voet van de Madou toren. Een strategische locatie enerzijds op het gebied van potentiële cliënten in de wijk maar zeker ook een nieuw cliënteel dat kortelings zijn intrek in de Madou toren zal nemen.

Deze beide openingen kaderen dus in een strategisch plan hetwelk de opening van een tiental agentschappen voorziet in de Brusselse regio vóór het einde van 2007. De openingen worden in een eerste fase voorzien in de wijken waar het doelpubliek werkt om daarna ook een aanwezigheid te creëren in de wijken waar de doelgroep verblijft. Zo worden er ondermeer in 2006 nog agentschappen voorzien in de Leopold
- wijk en de Louiza - wijk.

Buiten deze nieuwe agentschappen heeft de bank ondertussen tevens een vernieuwd gamma aan producten en diensten op maat uitgewerkt. Een grote keuze in lopende rekeningen, investerings- en spaarformules, hypothecaire kredieten en financieringen worden ter beschikking gesteld van het cliënteel. Dit alles zonder immer het belang van maatwerk en persoonlijke contacten op te geven. Dit maakt dat reeds meer dan 6.000 cliënten dag in dag uit hun vertrouwen leggen in de bank.

Ter herinnering ook nog even herhalen dat Banca Monte Paschi Belgio tevens producten en diensten aanbiedt aan ondernemingen. Buiten de "klassieke" corporate producten laat de combinatie van kennis en ervaring op de Belgische markt enerzijds en de structuur van het Italiaanse moederhuis anderzijds toe om specifieke en unieke oplossingen aan te bieden voor Belgische ondernemingen die handel drijven met Italië en vice versa.

Voor bijkomende informatie:

M. Tomas Meyers
Verantwoordelijke Marketing
Banca Monte Paschi Belgio
Jozef II straat 24
1000 Brussel
gsm: 0498/17.79/.10.
email: tomas.meyers@montepaschi.be