Politie Zuid-Holland-Zuid

22/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 22-12-2005 o Persberichten District II

VERNIELING EN MISHANDELING
PAPENDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 21 december een 34-jarige man uit Vlaardingen aangehouden op de galerij van een flat aan de Vrijheer van Eslaan. De man wordt verdacht van mishandeling en vernieling. Hij ging langs bij een 30-jarige man die daar woont. De verdachte kon het niet verkroppen dat de 30-jarige iets met zijn ex-vriendin heeft. Hij trapte de deur in en sloeg de 30-jarige. De 34-jarige werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet zich verantwoorden voor de rechter.

HELING
PAPENDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 21 december een 53-jarige man uit Papendrecht aangehouden op het politiebureau in Papendrecht. De man bleek na onderzoek een mobiele telefoon in zijn bezit te hebben die op 7 september van dit jaar werd gestolen uit een woning aan de Camphuijsenstraat in Papendrecht. De bewoonster deed direct aangifte. De verdachte verklaarde op het bureau de telefoon van iemand gekocht te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling. De politie stelt een onderzoek in naar de verkoper van de mobiele telefoon.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagavond 21 december 2005 omstreeks 23.00 uur is op de Appeldijk een 61-jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (740 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ONTZEGGING
GORINCHEM- Een 34-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. Dit gebeurde op donderdagochtend 22 december 2005 omstreeks 03.30 uur. Politieagenten zagen de verdachte over de Banneweg rijden terwijl zij bezig waren een andere auto te controleren. Ze gingen achter de auto van de verdachte aan en verloren deze uit het oog. Na een zoekactie werd de auto op de Stationsweg aangetroffen. Bleek dat de verdachte door een vriend was opgehaald en zich in de woning van die vriend in de D.R.Kamphuyzenstraat bevond. Die vriend liet de politieagenten niet in de woning toe. Met een machtiging voor aanhouding werd tenslotte de achterdeur opengebroken en werd de verdachte aangehouden. De verdachte had ook alcohol gedronken en weigerde alle medewerking. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden tijdens een rijontzegging en weigering om mee te werken aan een blaastest.

MISHANDELING
POLITIE IS OP ZOEK NAAR GETUIGEN
PAPENDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling. Op woensdagavond 21 december omstreeks 17.25 uur is een 19-jarige jongeman uit Papendrecht mishandeld op de Keizerskroon, vlak achter het tankstation. De jongeman parkeerde zijn auto ter hoogte van de benzinepomp in een parkeervak. Toen hij het portier opende en uit wilde stappen, werd de jongen bij zijn jas gepakt. Hij kreeg een klap op zijn gezicht. Er werd vermoedelijk met een voorwerp geslagen. Een onbekend manspersoon deed dit. De jongen sloeg uit verdediging terug in het gezicht van de onbekende.Vervolgens rende de onbekende man weg in de richting van de Lange Tiendweg.

Signalement
Het gaat om een blanke man, leeftijd geschat tussen de 30 en 40 jaar, smal postuur, ongeveer 1.90 m lang, grijskleurig haar, brildragend (ouderwets montuur), donkere jas, donkerkleurige spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Zij en ook anderen die mogelijk iets van dit incident afweten, worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).