Ingezonden persbericht


Schinveld, 22 december 2005

GroenFront! start campagne "CDA: Kap het bos, stem op ons"

Schinveld - GroenFront! is vandaag begonnen met de campagne "CDA: Kap het bos, stem op ons." Met deze campagne wil GroenFront! de bevolking informeren over de dubbele houding van het CDA. In de media lijkt het vaak of het CDA voor het behoud van de Schinveldse bossen is, maar als het op stemmen aankomt leggen ze de Navo geen strobreed in de weg.

Dit patroon zie je zowel bij de Tweede Kamerfractie als bij de gemeenteraadsfractie duidelijk terug. Met name het CDA-Kamerlid Ger Koopmans speelt hierin een vreemde rol. Als aspirant-Kamerlid sprak hij ferme taal voor het gemeentehuis van Onderbanken, maar eenmaal in de Kamer bleek hij zich hier niets meer van te herinneren.

Vanaf het moment dat de Minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer (CDA) Secretaris-Generaal van de Navo werd, was dat helemaal het einde van ieder kritisch geluid vanuit het CDA over de Navo en de Awacs-overlast.

GroenFront! gaat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen kiezers hierover informeren. Dit gebeurt ondermeer door een postercampagne, maar ook roepen we mensen op folders uit te gaan delen bij iedere verkiezingsactiviteit van het CDA. "Ieder marktkraampje, debat, werkbezoek of andere activiteit zou vergezeld moeten gaan van een groepje mensen dat folders uitdeelt over de draaikonterij van het CDA", aldus GroenFront!-activist Rutger. "Politieke partijen hebben het er vaak over dat ze afgerekend willen worden op resultaten. Een resultaat van het stemgedrag van het CDA is dat de Schinveldse bossen gekapt kunnen gaan worden. We willen iedereen dan ook oproepen om bij de komende verkiezingen van 7 maart a.s. het CDA hierop af te rekenen." vervolgt hij.

Voor meer informatie en de poster: www.groenfront.nl