Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 december 2005

Woninginbraken

Dader(s) komen woning binnen via hengelen door de brievenbus

Enschede

Op woensdag 21 december doet een 29 jarige bewoner van de Hasselobrink in Enschede aangifte van inbraak in zijn woning. Die nacht is tussen 01.30 en 09.00 uur ongewenst bezoek geweest in de woning terwijl de bewoners lagen te slapen. De deur was niet afgesloten middels het zogenaamde nachtslot. De dader(s) is de woning binnen gekomen door te hengelen via de brievenbus, waarna het slot van binnenuit kon worden geopend. Er is een groot aantal goederen weggenomen: onder andere computer met toebehoren, TV, audioapparatuur, CD's en DVD's. Diezelfde nacht vinden meer inbraken plaats; bij een woning aan de Pollenbrink en de Piksenbrink. Hier is het bij een poging gebleven omdat de deur was afgesloten. De politie wil hiermee dan ook het advies geven om de deuren op het nachtslot te doen. (bps: 05-161490)

Vernieling en mishandeling

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 21 december wordt bij de politie een vernieling en mishandeling gemeld door een 34 jarige Enschedese. De vrouw runt een zaak aan de Bolwerkstraat en is daar aanwezig als haar ex-partner binnen komt en grote vernielingen aanbrengt aan het interieur. De 34 jarige verklaart ook te zijn geslagen door haar ex, een 42 jarige Enschedeër. Kort daarna bedreigt de 34 jarige de vrouw via een SMSbericht, waarop de politie contact met hem opneemt en hem adviseert zich te melden aan het bureau. De 34 jarige wordt nadat hij aan het bureau verschijnt door de politie aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 05-161490 )

Vervalsing logo's op kleding

Politie neemt kledingstukken in beslag op marktkraam

Enschede

Op woensdag 21 december doet een 29 jarige Enschedeër namens de Stichting FC Twente aangifte van vervalsing van een merknaam en deze zonder toestemming verkopen. Twee vrouwen, een 35 en 50 jarige uit Haaksbergen verkopen op een kraam aan de Langestraat in Enschede namelijk T-shirts en andere goederen met onder andere het logo en de naam van FC Twente, zonder dat zij daarvoor toestemming hebben. De politie heeft bedoelde goederen, in totaal 16 artikelen in beslag genomen en tegen de beide vrouwen proces-verbaal opgemaakt. (bps: 05-161300 )

Getuigen aanrijding gezocht

Politie zoekt getuigen van aanrijding tussen fiets en personenauto

Hengelo

Woensdagavond 21 december omstreeks 22.45 uur vindt een aanrijding plaats tussen een fiets en personenauto op de kruising M.A. de. Ruyterstraat/Deurningerstraat in Hengelo. Een 59-jarige automobilist uit Hengelo rijdt op de M.A. de Ruyterstraat en verleent op genoemd kruispunt geen voorrang aan een fietser, die voor hem van links op de Deurningerstraat nadert. De 59-jarige man ziet de fietser over het hoofd omdat deze geen verlichting voert. Gevolg is een aanrijding waarbij de fietser, een 19-jarige vrouw uit Hengelo, gewond raakt. Zij wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij worden verzocht zich aan het politiebureau te melden. Natuurlijk kan ook telefonisch contact worden opgenomen via het nummer 0900-8844. (05-161569)

Hennepplantage door brand ontdekt

Na melding van een brand ontdekt de politie een hennepplantage en houdt de bewoner aan

Hengelo

Woensdagmorgen 21 december wordt omstreeks 08.15 uur gemeld dat er brand is in een schuur achter een woning aan de Castorweg in Hengelo. Politie en brandweer gaat naar genoemde locatie. De brandweer heeft de brand snel onder controle, de schade is beperkt. In de schuur blijkt een hennepplantage te zijn. De brand is vermoedelijk ontstaan door oververhitte apparatuur van de plantage. De politie houdt de bewoner, een 33-jarige Hengeloër, aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De plantage is ontruimd en zal vernietigd worden. In totaal zijn 134 hennepplanten in beslag genomen. (05-161145)

Bedrijfsongeval

Trechter valt om waarna de inhoud deels op een medewerker terechtkomt en deze gewond raakt

Losser

Woensdagavond 21 december vindt omstreeks 22.00 uur een ongeval plaats in een bedrijf aan De Pol in Losser. Door nog onbekende oorzaak valt een trechter (silo) om met hierin ongeveer 600 liter water en restafval. De inhoud komt deels op een medewerker terecht, die hierdoor gewond raakt. De man, een 44-jarige Enschedeër, wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (05-161571)

Verkeerscontroles

In het kader van de verkeersveiligheid houdt de politie op diverse locaties controles

Markelo, Delden

Woensdagmorgen 21 december houdt de politie van 07.30 tot 08.30 uur een controle op de Rijssenseweg in Markelo. In totaal worden 8 bromfietsers gecontroleerd. Eén bromfiets blijkt een te hoge constructiesnelheid te hebben (1,0 kW). De bestuurder wordt hiervoor bekeurd. Ook wordt een bromfietser bekeurd omdat hij geen bromfietscertificaat heeft. Verder bekeurt de politie drie fietsers omdat zij de verlichting van hun fiets niet in orde hebben. (05-161256)

Diezelfde morgen controleert de politie van 09.30 tot 11.45 uur op de Reigerstraat in Delden en op de Goorseweg in Markelo. Met de lasergun wordt gecontroleerd op snelheid. Er worden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel wordt voor de volgende feiten bekeurd: . niet dragen van een autogordel (3x) . niet kunnen tonen van een rijbewijs (1x) . ontbreken verzekeringsplaat op de bromfiets (1x) . parkeren terwijl een parkeerverbod geldt (3x) (05-161282)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist overtreedt de maximum snelheid met meer dan 50 km per uur en moet zijn rijbewijs inleveren

Rijssen

Surveillerende politieagenten rijden donderdag 22 december omstreeks 01.15 uur op de A1 in Rijssen en zien een auto met hoge snelheid rijden. Op een gegeven moment wordt een snelheid gemeten van 174 km per uur terwijl op genoemde locatie maximaal 120 km per uur is toegestaan. De auto wordt bij de afslag Borne aan de kant gezet. Achter het stuur van de auto zit een 34-jarige man uit Enschede. Zijn rijbewijs wordt in beslag genomen, proces-verbaal opgemaakt. (05-161577)

Ageeth Doldersum en Monique Oude Wolbers : 053--4555588


---- --