Gemeente Utrecht

Verschillende voorzieningen in Cultuurcampus Vleuterweide

Vleuterweide krijgt in 2007 een Cultuurcampus. In de campus komen verschillende voorzieningen bij elkaar. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week een krediet van ruim ¤ 32 miljoen beschikbaar gesteld voor de bouw van deze Cultuurcampus. Naar verwachting start de bouw in april 2006 en wordt de campus in juni 2007 opgeleverd.

De Cultuurcampus Vleuterweide bestaat uit de nieuwbouw van het Amadeuslyceum, een sporthal, een muziek- en dansschool en een wijkwelzijnscentrum met peuterspeelzaal. Maar er komt ook een vestiging van de Gemeentebibliotheek, een kerkelijk centrum en dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast bouwt Stichting Portaal 54 sociale huurappartementen boven een deel van de campusvoorzieningen.

Aula én theaterzaal

De gebruikers van de Cultuurcampus Vleuterweide hebben hoge ambities voor onderlinge samenwerking.

Zo gaan het Amadeuslyceum en de muziekschool gezamenlijk gebruik maken van de lesruimtes en de aula. Daarnaast is de aula van de campus ook geschikt als theaterzaal en kunnen er allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten georganiseerd worden. Ook krijgt de campus een 'publieksplein' dat voor iedereen toegankelijk is.

Stadshart Vleuterweide

Naast onderlinge samenwerking, streven de organisaties in de Cultuurcampus er ook naar dat de campus gebruikt wordt door alle inwoners van Leidsche Rijn. De Cultuurcampus komt overigens in het stadshart van Vleuterweide en is een ontwerp van architect Vera Yanovshtchinsky.

Krediet

Het krediet van ruim ¤ 32 miljoen dat door het college van burgemeester en wethouders beschikbaar is gesteld, is bedoeld voor de bouw en inrichting van de maatschappelijke voorzieningen. Maar ook voor bijvoorbeeld de aankoop van de grond, de inrichting van de openbare ruimte en alle bijkomende kosten.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie Hans Scholten, communicatieadviseur wethouder H. Janssen, telefoon: (030) 286 1015.