TomTom winnaar in 2005, maar concurrentie rukt op

Vink win magazine

Het computermagazine WINMAG testte in 2005 zo'n beetje alle draagbare navigatiesystemen die dit jaar werden geïntroduceerd: 22 apparaten. TomTom was 'overall' de grote winnaar. Maar de concurrentie zit niet stil. In een bepaalde categorie navigatiekits wordt TomTom al door een Chinese concurrent (Mio-tech) verslagen. TomTom was de grote winnaar in testjaar 2005, met WINMAG 'Beste product'-logo's voor zowel de (software-)uitbreidingen op pda's en smartphones (respectievelijk TomTom Navigator 5 en TomTom Mobile 5), alsmede de nieuwe TomTom ONE, een geïntegreerd navigatorkastje voor de Benelux.
Maar de meest 'luxe' TomTom Go, model 700, eveneens een geïntegreerd systeempje, maar met kaarten voor Europa, werd op prijs/kwaliteit (nipt) verslagen door de nieuwe Mio 269 Plus, een kastje uit China met Duitse software aan boord (Navigon). Deze Mio 269 Plus bevat meer Europese landen (27 in plaats van 18 op de TomTom Go 700). Bovendien kan deze Mio mp3's afspelen (de Go kan alleen navigeren) en heeft hij een 'scherpere' prijs: 461 euro exclusief BTW. De Go 700 kost 671 euro, exclusief BTW. Enig kritiekpunt op deze Mio 269 Plus is de iets minder snelle verwerking van gebruikerscommando's.
Bij WINMAG editie 6/2005, nu in de winkel (EURO 5,95) , is een gratis 'navigatiepocket' bijgesloten. Met een samenvatting van alle 22 navigatietesten in 2005 en enkele praktische workshops, zoals hoe je eigen verzamelingen POI's (Points Of Interest) kunt toevoegen aan een navigatiekit.


----

Info voor de pers (