Politie Midden- en West Brabant

Man aangehouden na bedreiging burgemeester Tilburg

TILBURG, 22 december 2005

TILBURG: De politie heeft gisterenmorgen omstreeks 11.00 uur, na toestemming van de officier van justitie, in zijn woning een 46-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van burgemeester Vreeman van Tilburg. De bedreigingen zijn gericht tegen de kinderen van de burgemeester. De verdachte is in verzekering gesteld.

De verdachte uitte de bedreigingen tijdens een gesprek met twee politiemensen van het team Leijdal. Hij wilde met de politiemensen praten over de integrale handhaving in de Tilburgse wijk Groenewoud en de mogelijke gevolgen van deze aanpak voor een groep hennepkwekers. Tijdens het onderhoud met de politie uitte hij daarbij meerdere keren bedreigingen in de richting van de burgemeester van Tilburg en diens kinderen.

Burgemeester Vreeman heeft nadat hij kennis had gekregen van de bedreiging in de richting van hem en zijn kinderen aangifte gedaan. De officier van Justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden.

In zijn algemeenheid wordt bij fysiek of verbaal geweld tegen personen die in de uitoefening van hun werk hiermee geconfronteerd worden, streng door politie en justitie opgetreden.

De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Willem van Hooijdonk